На деяких територіях України війна знищила агросектор

За матеріалами інтернет-видань 21.12.2022 398
На деяких територіях України війна знищила агросектор

До повномасштабної війни від української агропродукції залежало 400 млн. осіб у різних куточках світу, не враховуючи самих українців. На агросектор припадало 20 % ВВП України та понад 40 % усього експорту. Та повномасштабна війна рф змінила агросектор, а на деяких територіях повністю знищила. Пише у телеграм - каналі Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.
Він, зокрема, наводить приклад з Херсонської області, де була розграбована і знищена найбільша в Україні та Європі птахофабрика і  загинуло 4 млн. курей. Окупанти обстрілами вбивали велику рогату худобу, свиней, телят, вивозили врожай та сільськогосподарську техніку.

"Цей процес триває і досі. Ми у лютому - березні втратили контроль над майже 25% території України. Це, у тому числі – мільйони гектарів сільськогосподарської землі.
Плюс до того – ті землі на контрольованій території, які перебували углибину від лінії фронту на 50-70 км, фізично прострілювалися силами артилерії та ЗСЗО ворога і вщент пошкоджені та перенасичені вибухонебезпечними предметами", - зазначив Данило Гетманцев.

Весняна паливна криза затягнулася на декілька місяців. Вона позбавила можливостей користуватись більшістю інфраструктури, яка мала забезпечувати роботу АПК: зернові елеватори, склади, транспорт для відвантаження продукції, морські порти, переробні підприємства, розташовані у центрі, на сході та півдні країни тощо.

Так проконстатував ситуацію в АПК секретар Національної ради відновлення України від наслідків війни Данило Гетманцев, але дієвих пропозицій щодо усунення сільськогосподарських проблем не прозвучало.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ