На Дніпропетровщині розкрито шахрайську агробізнесову аферу

Микола Ясень 11.07.2024 362

А обіцяли людям 360 відсотків річних

Обіцяли людям 360 відсотків річних: на Дніпропетровщині розкрито агробізнесову аферу (ФОТО)

Оборот аферистів сягав майже 28 мільйонів гривень.

На Дніпропетровщині готуються до судового процесу у справі про великомасштабну аферу у сфері агробізнесу. П'ятеро підозрюваних, учасники злочинної організації, відповідатимуть за розкрадання понад 28 мільйонів гривень у довірливих інвесторів. Про це повідомляє "Відомо" із посиланням на Національну поліцію.

За даними слідства, організатором злочинної схеми був 54-річний кримінальний авторитет, ім'я якого поки що не розголошується. Він створив "команду", до якої завербував колишнього співробітника банку, керівника одного товариства-прикриття та кількох "зв'язкових", котрі домовлялися-спілкувалися з потенційними вкладниками.

За допомогою схеми, розробленої ватажком, шахраї обіцяли інвесторам нечувані прибутки від вкладень у аграрний бізнес — 360% річних. Колишній банківський працівник, який надав шахраям клієнтську базу, старанно формував ілюзію надійності та вигідності "інвестиційної" пропозиції. Керівник товариства, в яке й вкладалися ошукані люди, виступав гарантом "безпеки" інвестицій. "Зв'язкові" займалися прямим перемовинами та зв|язками із жертвами афери, збирали гроші та видавали розписки про отриману готівку.

Проте вся отримана "інвестована" сума не прямувала до агробізнесу, бо його й не було, а передавалася лідеру злочинної організації, який розподіляв її між учасниками афери. За фактом інвестори не вклали гроші в реальний бізнес, а просто віддали їх шахраям.

 Наразі кримінальне провадження у цій справі знаходиться на фінальній стадії. П'ятьох учасників злочинної організації звинувачують у шахрайстві в особливо великому розмірі. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ