На Дніпропетровщині скасували планові відключення електроенергії

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2024 289

АЛЕ В ЯКОМУ СТАНІ ПЕРЕБУВАЄ НАРАЗІ ТУТ ЕНЕРГОСИСТЕМА

У Дніпрі та області скасували графіки відключення електроенергії. Зараз  в Україні через ворожі атаки пошкоджено понад 80% теплової генерації, через що не виключені нові обмеження. За словами фахівців, ситуація в енергосистемі країни є надзвичайно складною. Хоч сьогодні відключень електроенергії не прогнозують, однак у разі нових атак ворога можуть знову застосовуватися екстрені та стабілізаційні вимкнення.

Мешканці Дніпра за більш ніж 2 роки великої війни вже прилаштувалися до труднощів та роблять все можливе для створення комфортних умов. «Живу я в селі, у нас є стара піч на дровах, є генератор, навіть вже є газовий конвектор. Є альтернативи по харчуванню. Тримаємося», – зазначила жителька Дніпра Анна.

Експерти наголошують, що щонайменше 5 разів російські окупанти атакували енергосистему з кінця березня цього року. За підрахунками, в країні зараз пошкоджено 80% теплової генерації. «80%, наприклад, нашої теплової генерації пошкоджено. Які команди будуть завтра від операторів системи передач, які дивляться в цілому на енергосистему по країні, дуже важко прогнозувати», – відзначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук. Жителів наполегливо просять заощаджувати електроенергію, особливо в години максимального навантаження – з 16:00 до пізнього вечора, а потім і до 9:00 наступного дня


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ