Уже за червень за світло платитемо за новою формулою

Микола Ясень 30.05.2024 299

 

Тарифы на электроэнергию в Украине

   Тарифи за спожиту електроенергію уже в червні, як і попереджали разом і в різнобій урядовці та народні депутати ледве не наввипередки між собою, так чи інакше зростуть. Хоч на даний час остаточного рішення ще й не ухвалено, але його  майже погрожують, що не уникнути. Бо поки рішення "смажиться" й "вариться", як передає "Хвиля" з посиланням і на джерела в Кабміні, і на РБК-Україна, уже з 1 червня запровадять новий тариф на електроенергію.

  Причому "цікавий" своєю новою "математичною" формулою. Коротше, повідомляють, що на початку літа на українців чекають нововведення. Справа у тім точніше, що з 1 червня формулу оплати населенням послуги за електроенергію буде змінено. Суть якої полягає в тому, що тариф при споживанні за місяць понад 100 кВт зросте відразу на 80%.

"З 1 червня при споживанні до 100 кВт тариф планується залишити незмінним - 2,64 грн/кВт-година, але на все, що більше буде, новий тариф - 4,8 грн/кВт-година", - зрозуміли?

Тарифи на світло

При цьому наголоують до речі, що проект не прийнятого покищо рішення вже є і його планують затвердити сьогодні, 30 травня, на засіданні Кабміну. І далі для ясності розтлумачують ось так: при споживанні 100 кВт на місяць сума за електроенергію у платіжці не зміниться та становитиме 264 гривень. Якщо ж споживання буде 200 кВт, то сума збільшиться до 744 гривень (при чинному тарифі - 528 гривень). А  при споживанні 300 кВт платіж буде 1224 гривень (при чинному тарифі – 792 гривень). Ну і так далі.

   Як зазначається, під час підготовки рішення розглядалися різні варіанти. У тому числі підвищення тарифу до 3,96 грн/кВт-год. Але зупинилися на цьому, який сьогодні таки і ухвалять. З чим ми лише ладні з посмішкою на вустах вітати усіх поголовно українців. Бо ж діждалися, нарешті, обіцяного покращення...


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ