На Донеччині фіксують загибель агрокультур внаслідок травневих заморозків

За матеріалами інтернет-видань 02.06.2024 354
На Донеччині фіксують загибель агрокультур внаслідок травневих заморозків

Аграрії Донеччини цієї весни, окрім війни, постраждали ще й від жорстокості природи. На жаль, частину майбутнього урожаю вже втрачено, а на значній площі відбудеться суттєве зменшення урожайності сільгоспкультур.
На нараді в ОДА розглянуто порядок отримання сільгоспвиробниками державної дотації за повністю втрачені (загиблі) посіви відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 885 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».
Також розглянуті особливості застосування Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями, організацію роботи місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та взаємодію з Головним управління ДСНС України в Донецькій області.
Заступник очільника області Ігор Бойко надав доручення військовим адміністраціям щодо роботи з аграріями по фіксації площ загиблих та пошкоджених посівів, визначення понесених збитків, складання комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації та включення сільгоспвиробників до Переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, з метою подальшого отримання дотації на одиницю угідь, на яких повністю загинули посіви.

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ