У Сумській області на семінарі обговорили розвиток молочного скотарства краю

За матеріалами інтернет-видань 02.06.2024 458
У Сумській області на семінарі обговорили розвиток молочного скотарства краю

В Сумщині на базі селянського (фермерського) господарства «Віталія» відбувся науково-практичний семінар на тему: «Молочне скотарство Сумщини».
У ньому взяли участь науковці, представники ОВА, фахівці провідних господарств молочного скотарства Сумської області.

Селянське (фермерське) господарство «Віталія» обрано для проведення форуму не випадково. Саме тут, на території с. Чернеча Слобода Дубов’язівської громади Конотопського району, продовжується нарощування поголів’я великої рогатої худоби.  
Господарство спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби молочних порід, а також на вирощуванні овочів, коренеплодів, баштанних культур.
У господарстві в обробітку є в наявності  4400 гектарів ріллі, налічується  3000 голів великої рогатої худоби, в тому числі 1200 голів корів, із них 925 молочного стада дійних корів. Штатна чисельність молочного товарного комплексу становить 65 осіб.
У технологічному процесі використовується доїльний зал паралель компанії Dairymaster 24/2, який є одним із більш прогресивних серед аналогів. У повністю автоматизованому залі одночасно можливе доїння 48 корів.
Реалізація молока здійснюється на ТОВ Буринській молокозавод, ПрАТ Лакталіс Суми, а також на молокопереробні підприємства інших областей.

На думку Олександра Маслака, директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА, область, попри війну, зберігає галузь молочного скотарства і намагається орієнтуватися на її розвиток.
Науковці Сумського національного аграрного університету продемонстрували молодняк різного походження та генотипів (у т.ч. F1) та виводок корів-первісток різного батьківського походження.
Під час проведення семінару представники господарюючих суб’єктів із різних куточків Сумщини обмінялися думками, поділились професійним досвідом, обговорили проблеми і виклики сьогоднішньої діяльності у воєнних умовах.
Науково- практичний семінар дав можливість відвідувачам ознайомитись із підходами до веденням та розвитку молочного скотарства СФГ «Віталія», а також ознайомитись із наявним поголів’ям високопродуктивних порід українсько черно-рябої молочної та голштинської худоби.

 

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ