На фермерських угіддях капусти цього року поменшає

За матеріалами інтернет-видань 09.04.2024 339
На фермерських угіддях капусти цього року поменшає

Як пише Landlord з посиланням AgroPortal, у 2024 році площі під білоголовою капустою зменшаться на 15-18% проти минулого сезону. Це є значним показником,- зауважив  керівник з маркетингу насіння овочевих культур компанії Syngenta Євген Колінько і назвав причини зниження виробництва.
 

"По-перше, не вистачає робочих рук, а збір урожаю капусти проводять загалом вручну. По-друге, капусту проблематично зберігати (затрати на електроенергію, вентиляцію приміщення, тару тощо). По-третє, ціна, яка сформувалася, є дуже низькою. По-четверте, трипс — це значна проблема капусти, з якою важко боротися. Якщо цього шкідника не здолати, капуста вийде низької якості," — констатував Євген Колінько.
 

За його словами, білоголова капуста росте і споживається цілорічно. В грудні сіють ультраранню капусту на Одещині, Закарпатті, а в цей же період на Дніпропетровщині триває збір урожаю пізньої капусти.
Тому варто подумати про переробку (квашіння, виробництво напівфабрикатів тощо). Найбільший споживач овочів, зокрема й капусти, — це наразі ЗСУ, постачання йдуть постійно.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ