На спомин про генерала із серцем солдата, Сергія Кульчицького...

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2024 300
 На зображенні може бути: 1 особа
   Вчора, 29 травня, минув День пам'яті Сергія Кульчицького – генерал-майора ЗСУ, Героя України (1963-2014).
   Дмитро Чекалкін, блогер, сторінка ФБ.
   Небесним генералом називають його не лише військові.
   Він загинув на Донеччині поблизу гори Карачун, під Слов’янськом. Гелікоптер Мі-8 Національної гвардії України, на борту якого був генерал-майор Сергій Кульчицький, був підбитий з ПЗРК. Тоді загинули 12 військовослужбовців...
  Народився майбутній генерал у Веймарі в родині офіцера, який служив у радянських військах, дислокованих у Східній Німеччині. Закінчив Усурійське суворовське, потім – Далекосхідне загальновійськове училище. Вісім років служив у важких умовах Заполяр’я. Але як тільки Україна стала незалежною, повернувся на батьківщину своїх предків, служив у її армії.
   Навесні 2014 року генерал-майор Кульчицький брав активну участь у створенні першого добровольчого підрозділу, сформованого з активістів Самооборони Євромайдану, і разом із ним поїхав захищати Україну в найгарячішу точку бойових дій - місто Слов'янськ.
   "В АТО його називали генералом із серцем солдата. Адже він був зі своїми підопічними постійно. Розумів: усі мають бути однією командою. Навіть були випадки, коли солдати йшли за Сергієм рядочком, як за батьком. Бо він вірою і правдою служив Україні. Робив усе заради неї, будучи на своїй посаді й був прикладом», - Надія Кульчицька, дружина Героя.
   Із жовтня 2022 р. в Києві є вулиця Сергія Кульчицького.
   (За матеріалами MiraStudia).

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ