Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Як специ капбудівництва Дніпро ОВА «схрещують» державні кошти в Петриківці

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2024 338
   Ви тільки подивіться, який в Дніпропетровській області крутий музейний комплекс «Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел» з жовтня 2021-го будували за бюджетні кошти!
   Тепер невтомно шукатимуть громадянина Узбекистану Мохірджона Мірзахмедова – директора і власника фірми-підрядника, яка отримала 12 млн грн авансу і десь хутко зникла.
На Дніпропетровщині музей «схрещують» з протирадіаційним укриттям (ВІДЕО)

   «Схема» чиновників Дніпра з прикриття розкрадання бюджетних коштів.

   За адресою «Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт Петриківка, проспект Петра Калнишевського, в районі будинку 36-А» розпочинають будівництво протирадіаційного укриття (ПРУ).

   Про це йдеться на сторінці проєкту на держпорталі для проєктів відновлення DREAM.

Як зазначається, до складу нового будівництва входять:

  • підземна захисна споруда цивільного захисту ПРУ,
  • прокладання зовнішніх інженерних мереж,
  • влаштування пішохідних доріжок до входів,
  • вимощення навколо виходів.

«На території СПП (споруди подвійного призначення – авт.) виконується благоустрій, до складу якого входить: вимощення навколо виходів сходових клітин на поверхню землі, влаштування пішохідних доріжок до входів, перенесення мережі газопостачання, озеленення території», – йдеться в описі проєкту.

   ПРУ в смт Петриківка (ілюстрація: DREAM)

     Проєкт замовили, без проведення конкурсу / аукціону, ФОПу Кривошеєву Костянтину Едуардовичу (код РНОКПП 2255200435) за 1.499.922,51 грн. Ця сума йому вже й сплачена.

  Вартість будівництва становитиме приблизно 63,3 млн гривень.

При цьому, земельна ділянка, де планується будівництво, огороджена високим парканом, і там розпочато будівництво музейного комплексу «Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел» за 83 мільйона гривень. З яких 12 мільйонів вже сплачені підряднику – ТОВ «К Р Е Д О» (код 40757521).

   Замовником і будівництва музею, і будівництва укриття є Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА на чолі з Олександром Кушвідом.

   Олександр Кушвід, голова Департаменту капбудівництва ДніпроОДА (фото: ТГ-канал голови Дніпропетровської ОДА (ОВА) Сергія Лисака)

   В документах на держпорталі для проєктів відновлення DREAM кадастровий номер земельної ділянки для протирадіаційного укриття – засекречений, але відомо, що вона має площу 1, 4841 гектари.

У той же час, триває експертиза

«території майданчика незавершеного будівництва музейного комплексу «Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел» за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район смт Петриківка, проспект Петра Калнишевського, 36A (кадастровий номер земельної ділянки 1223755100:03:020:0144), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення фактичної вартості виконаних робіт» –

   у кримінальному провадженні № 42023040000000468 від 28.08.2023.

В DREAM вказано, що ділянка з кадастровим номером 1223755100:03:020:0144 має площу 1, 4841 гектари.

   Тобто це одна й та ж сама земельна ділянка, і, ймовірно, нове будівництво на ній покликане знищити докази у кримінальному провадженні щодо недобудованого музею петриківського розпису.

Дані DREAM щодо протирадіаційного укриття

Дані DREAM щодо музею Петриківського розпису,


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"