На відміну від України, ціна інгредієнтів для борщу у Польщі дорожча

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 128
На відміну від України, ціна інгредієнтів для борщу у Польщі дорожча

 

 
 

Експерти порахували Індекс Борщу, який показує вартість інгредієнтів для приготування традиційної української страви в Польщі та Україні. Про це повідомили в аналітичному центрі Gremi Personal.

У 2024 році Індекс Борщу в Україні та Польщі демонструє суттєві відмінності, пов’язані з різними економічними умовами в країнах. На серпень 2024 року вартість продуктів для приготування борщу в Україні становить 169,7 грн.

У цей індекс включаються такі інгредієнти, як свинина (300 г), буряк (300 г), картопля (300 г), капуста (300 г), морква (200 г), цибуля (200 г), часник (50 г), томатна паста (70 г), сметана (200 г), зелень (40 г) та приправа.

На той час у Польщі аналогічний набір продуктів для приготування борщу обійдеться майже вдвічі дорожче – 306,9 грн (29,02 злотих). Цей показник демонструє, наскільки доступні основні продукти харчування для пересічного українця.

Незважаючи на поширений міф, що в Польщі продукти дешевші, Україна все ж таки залишається країною з меншими цінами на основні продукти харчування. Це пов’язано з відмінностями в рівні життя та середніх доходів громадян. В аналітичному центрі також звернули увагу на різницю між мінімальними та середніми заробітними платами в Україні та Польщі.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ