На запорізьких землях врожайність зернових цього року висока

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2023 555
На запорізьких землях врожайність зернових цього року висока

За словами заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОВА Олександра Ясинецького, першими в області збирають озиму пшеницю та озимий ячмінь, яру пшеницю та ярий ячмінь, горох та овес на площі 93 тис га. Крім цього,   збирають ріпак на площі 31,5 тис га.

"За вже наявними даними, врожайність цього року на наших землях - висока. Станом на 18 липня вже скошено ранніх зернових культур на площі 5 тис. га та намолочено 16 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 32,1 центнера з гектара, а це на 4 центнери більше, ніж показник в липні 2022 року. Крім того, скошено озимого ріпаку на площі 3 тис га. Урожайність цієї культури в цьому році також зросла, в середньому - на 2 центнери з гектара. В планах на поточний агросезон - зібрати 310-350 тисяч тонн урожаю зернової групи", - підкреслив у ході брифінгу Олександр Ясинецький.

За його словами, збір врожаю та обробку земель наразі проводять всього 961 підприємство на 20 % полів від загальної площі. В цілому ж функціонує агропромисловий комплекс зараз на 380 тис. га ріллі та тільки на підконтрольній території Василівського та Пологівського районів й у Запорізькому районі. Для порівняння, до початку повномасштабної війни в області було зареєстровано 3200 сільськогосподарських підприємств, які обробляли 1 млн. 880 тис га ріллі.  

Як зауважив спікер, у полях на підконтрольній частині області працює 60 комбайнів місцевих агропідприємств. Допомагає у зборі врожаю і міжнародна благодійна організація “Жнива перемоги”, яка передала у безоплатне тимчасове використання фермерам 3 зернозбиральних комбайна.  
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ