У перший кооперативний молокопереробний завод в Україні інвестовано 95 млн. гривень

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2023 357
У перший кооперативний молокопереробний завод в Україні інвестовано 95 млн. гривень

В Україні на території Львівської області розпочав роботу перший кооперативний молокопереробний завод. Його будівництво тривало 2,5 роки за фінансової підтримки канадської кооперативної організації SOCODEVI. Повідомила пресслужба Львівської ОДА.
Зазначається, що у завод інвестовано 95 млн. гривень, з яких 90 млн. – це кошти канадської кооперативної організації SOCODEVI, ще 5 млн. – фінансова підтримка від українських кооперативів.

Потужність заводу становитиме 25 тонн молока за зміну. Тут виготовлятимуть широкий асортимент молочних продуктів. Йдеться про молоко, кисломолочну продукцію, м'які сири, масло та йогурти. Підприємство забезпечить робочими місцями 25 працівників, однак згодом планують працевлаштувати стільки ж фахівців.
 

«Цей завод отримуватиме молоко лише від виробників, які працюють на території Львівщини. Всі, хто купуватиме нашу продукцію, зможе подивитися, в яких умовах виготовляють молоко. Ми робимо акцент на якості продукції. Робота виробників буде винагороджена тим, що вони працюють на себе, адже всі вони є співвласниками заводу. Українці викликають захоплення в канадців і всі мене запитували, як же вам вдається будувати завод у час війни. Це був дуже великий виклик і для керівників, і для робітників, коли було холодно і були проблеми з електропостачанням. Але як бачимо, навіть попри все, нам вдалось завершити проєкт», – наголосив фахівець SOCODEVI Каміл Коте.

Власником новозбудованого заводу є кооперативне об’єднання «Рівноправність», до якого входять 4 кооперативи, членами яких є  понад 100 молочних господарств Львівщини, які утримують від 5 до 50 корів.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ