На Зміїному ЗСУ «Байрактарами» знищили 3 катери ординців

Остап Вернигора 08.05.2022 577

російський десантний корабель проєкту «Серна». Фото ілюстративне

https://scontent.fiev22-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280294076_2051028421735067_5649780017868895544_n.jpg?stp=dst-jpg_p160x160&_nc_cat=111&ccb=1-6&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=gttIhR1LyOcAX9GAau2&_nc_ht=scontent.fiev22-2.fna&oh=00_AT_A0qkOUKjt6kVOlpbv3uIjfihnXBorgWRlUXdZB4oj7w&oe=627CA9AA

Острів Зміїїний через постійні ураження Збройними силами України російської техніки та окупантів на ньому українці називають "Чорноморобаївкою". За аналагією з легендарною Чорнобаївкою, де рашисти на місцевому аеродромі зазнали 18 потужних ударів. Про успіхи ЗСУ 7 травня, порушення законів війни російськими фашистами в Одеській та інших областях оперативне командування "Південь" повідомило наступне:
- 🪖 Протягом дня ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв. Однак, артилерійські й мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися.
🚀 Впродовж доби по Миколаївській області випущено 4️⃣ крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню «Смерч».
🔥 Вкриваючи вогнем об’єкти інфраструктури, ворог руйнує і житлові будинки, і малий бізнес, і культурну спадщину, і найцінніше – людські життя. 🩹На жаль, є постраждалі.
🚀Одещину 7 травня атаковано 🔟 крилатими ракетами. 4️⃣ – в області, 6️⃣ – по самій Одесі. Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд. 🛬Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. Постраждалих нема. Хоча ворог, атакуючи населені пункти, не тільки спричиняє руйнування інфраструктури, а й здійснює значний психологічний тиск на мирне населення.
💥 Тим часом, нашими силами оборони нанесено ураження понад 1️⃣2️⃣0️⃣ цілей противника.
🗾 Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», 2 десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджений. 4️⃣6️⃣ рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.
🚷Загальні ж втрати окупантів за цю добу складають 8️⃣0️⃣ рашистів та 🔟 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс «Тор», збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник «Форпост», бойову машину десанту та 3️⃣ гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів🔥.
🌺У святий для українців  День пам’яті та примирення закликаємо пам’ятати про заходи безпеки, не порушувати встановлених норм та обмежень комендантської години, уникати масових скупчень людей, бути пильними та впевненими в силах оборони.
Наша сила в єдності! Перемога за нами!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ