Найкраща паска - своя!

Марина Бабич 22.04.2022 472

24 квітня 2022 року - Світле Христове Воскресіння. Воно не відбувається без головного символу свята - паски. Її готують господині в будь - якому куточку світу, у кожної свій рецепт і молитва до нього. Вважається, що паска  - це тіло Христа.  На думку священиків, це тому, що Господь на Тайній вечері при 12 учнях узяв хліб, переламав і сказав: «Прийміть, споживайте, це є тіло моє, що за вас ламається на відпущення гріхів». Чи відпускаються нам гріхи, коли їмо паску і п'ємо вино, як символ Христової крові, невідомо. Але традиції залишаються сильними із року і в рік. І чим далі, тим різноманітнішими стають пасхальні вироби для святкування Великодня. Сьогодні, коли  Україна у російському вогні, головною стає патріотична паска, панують  жовто - блакитні фарби в оздобленні тіста, яєць,  в усьому, до чого хочеться торкатися у себе вдома.
Інші кольори та інгрідієнти мають європейські  паски : це  італійські Панеттоне, Краффін, британський кекс з марципанами,  португальський хліб Фолар, тощо. А види? Шоколадні з солоною карамеллю, дитячі із зайчиками, цитрусові з цедрою апельсина, сирні з журавлиною, макові з горіхами, цукатні з мигдалем. Їх оригінальність і смакові якості  кожен може сам оцінити, коштують вони в сучасних кондитерських приблизно  від 300 до 600 гривень за 400-500-грамову паску.
Справді, очі розбігаються від багатющої рецептури і пропозицій, але думаю, що найкращий вибір - це замісити тісто самій, знайти свій секретний, відмінний від інших, інгредієнт, і створити СВОЮ  паску. Чим більше красивих  шишечок, колосків, завитків, квітів та віночків   ви накрутите на пасхальну верхівку, тим більше матимете віддачі від навколишнього світу. Те, що покладете в паску, те й розповсюдите! Багатство кладете - багатство і  виймаєте! Печіть, господині, щоб своїм захисникам мир накликати і щастя напекти!
О, ще, не можу змовчати. Там, де росіяни замість "ХВ" на верхівку паски садять своє "Z",  - це позначка  їх "ЗВІРИЗМу".  Їжте - козльоночками  ставайте. "альонушкє" камінь з шиї вже ніхто не зніме. А таких телят в нас є де випасать і шашлик смажить!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ