Нардеп розбив телефон, бо він наче містив «державну таємницю». Але швидше всього насправді його власну

За матеріалами інтернет-видань 24.07.2024 97

Обшук у Тищенка... з "зехерським" кінцем

Олена Бурдейна 24 липня 2024 в 20:33 

Обшук у Миколи Тищенка, Тищенко обшук, Тищенко телефон, Тищенко Дніпро, Тищенко бійка у Дніпрі, Тищенко кримінал, Тищенко побиття військового

Фото: Колаж: Фокус | Микола Тищенко фігурує у справі про напад на ексвійськового

Суддя вирішив, що один з предметів, вилучений з дому Миколи Тищенка, насправді йому не належить. Однак два інші предмети будуть вивчатись прокурорами, які шукають доказів у справі про бійку у Дніпрі, ідеться в ухвалі.

Народний депутат наче мав серйозні причини, щоб розбити обидва IPHONE під час обшуку правоохоронців. Телефони містили листування, яке стосувалось "державної таємниці" і контактів з закордонними партнерами. На порталі "НВ" написали, що ідеться про нардепа Миколу Тищенка, який отримав підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини) у червні 2024 року. Про мотиви дій нардепа ідеться в судовій ухвалі, опублікований у Державному реєстрі судових рішень.

Ухвала суду стосується провадження №1-кс-26669/24 і її оприлюднили 19 липня 2024 року. У тексті документа не вказали імен фігурантів, є лише згадка про ОСОБУ-8, у якої під час обшуку вилучили два айфони та ноутбук. Прокурори просили накласти арешт на техніку, яку фігурант навмисно розбив, щоб приховати докази, ідеться в ухвалі. Адвокат та його підопічний протестували проти таких дій і пояснили, чому ж телефони пошкоджені. Згідно з їхньою версією, на них зберігалось листування з "закордонними партнерами" та "представниками державної влади".

 

Бійка у Дніпрі, Тищенко, суд, телефон, адвокат

В підсумку суд ухвалив, що телефони залишаються у сторони обвинувачення, а ноутбук варто все ж повернути, скільки ним, за усіма ознаками, володіє жінка, яка проживає з фігурантом.

Бійка у Дніпрі, Тищенко, суд, телефон, адвокат, ухвала

Бійка у Дніпрі з Тищенком — деталі

Зазначимо, Фокус розповідав про події у Дніпрі, після яких Тищенко став фігурантом кримінального провадження. 20 червня у соцмережах з'явилось відео, на якому група чоловіків напала на невідомого громадянина. Вони його штовхали, хапали за руки, тим часом поруч була дитина у візочку, свідчать кадри з місця подій. Згодом ЗМІ розповіли, що громадянин, якого намагались побити, є ексвійськовим спецпідрозділу Kraken Дмитром Павленком. Серед нападників — нардеп Тищенко та поліцейський з Києва, якого мав відрядження у Дніпро. Політик опублікував своє пояснення, у якому заявив, що він начебто проводив рейд проти інтернет-ботів.

Тим часом ДБР відкрило кримінальне провадження за кількома статтями, серед них — 146, у якій ідеться про викрадення людини. 26 червня правоохоронці завітали до нардепа з обшуком, під час якого він розбив телефони.

Під час обшуку виявили кілька коробок з іноземною валютою і дороговартісний годинник за 2 млн грн, який належить дружині екснардепа.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ