Нашому уряду для захисту України пора діяти за правилами військового часу

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2024 312
На зображенні може бути: 4 людини та текст
   Останнім часом, зважаючи на настрої в соц мережах, дуже важко зрозуміти «стратегію партії».
  Микола Микулич, військовослужбовець ЗСУ, сторінка ФБ.
  Аби не було звинувачень, зауважу, я не прихильник і не виборець пана Зеленського, як і не був прихильником чи виборцем його попередника - пана Порошенка.
   Але, ступінь тупикового розвитку владної вертикалі і їх ініціатив - очевидний.
Люди які хотіли добровільно вступати до лав Сил оборони, майже скінчилися. Так, ще досі можна зустріти молодих хлопців і дівчат, які добровільно готові призватись. Вони достатньо розумні, щоб не призиватись куди пошлють, тож шукають заздалегідь підрозділ, проходять курси. Але це не масове явище вже давно.
Вочевидь, що діри в комплектуванні цими людьми не закрити, бо діри великі, а добровольців мізерний відсоток.
   Отже, що потрібно зробити ? Те що робили в усіх великих війнах ефективні держави. Призвати людей в порядку обовʼязку згідно із законом. Якщо поточні закони не здатні забезпечити ефективну мобілізацію, то змінити закони. Для цього є більшість в ВР і досить міцна система патріотичних людей на посадах.
   Але, натомість, влада далі гребе невелику кількість найбільш незахищених громадян, відправляє на неякісно організовану, застарілу і часто відверто безкорисну підготовку. Не чіпає людей, які придбали собі самі відверті схеми ухиляння. Типу опікунство, фіктивні шлюби з інвалідами, якісь довідки, куплені про плоскостопий менінгіт з хронічною діареєю і так далі. Хоча за бажання все це можна анулювати досить швидко.
   Під коктейлем відверто бездарної мобілізаційної кампанії, дорогої ворожої дискредитаційної кампанії, а також в наслідок вродженого і набутого нарцисизму, егоїзму і хитродупості певної частини населення. Не без допомоги, відвертої тупості і малограмотності іншої частини, вся ця кампанія мобілізації провальна.
    Ну Ок, так ви не змогли, так ви не вмієте, так ви обіс-ались і терміни, і нормативи давно завалені. Ну все, збирайте кабіну і міняйте концепцію, лагідна сила закінчується. Вводите нові юридичні норми, створюєте спеціальні ревізійні комісії з відібраних лікарів, громадських діячів, представників спецслужб. Вони оперативно перевіряють видані за період війни документи усіх, хто не має поранень в лавах Сил оборони, не має достовірних історій важких захворювань. Усі зобовʼязані пройти цю комісію. Зробити її настільки багатопрофільною і різношорстною, щоб "порішати" зі всіма одночасно було, ну скажімо, якщо не неможливо, то дуже і дуже дорого.
   Все. Військові вас підтримають, силовий блок теж. Втрачаєте ви лише симпатії маминих квіточок, нарцисів, людєй міра типу Лисого, не народжених для війни і все таке. Ну і що? У вас що, вибори на носі ? Ні! В вас на носі знищення держави і суверенітету.
   Якщо ці люди самі не здатні ухвалювати дорослі рішення, то ви наділені владою робити це за них.
   Якщо людина є відверто неспроможною уявити і візуалізувати, що чекає на неї, її друзів, родичів та батьків з дітьми у разі оточення великого обласного центру і боїв за нього, то, може, вже в не слід і пояснювати?
   Для того, щоб зрозуміти, що їх чекає, треба просто проїхати на Донбас, чи в Харківську область і подивитися, що лишається від міст навіть не на передовій, а в ближньому тилу. Але вони не поїдуть. Добровільно не поїдуть. В кінцевому результаті вони всерівно будуть всім економічним фронтом сидіти під ФАБами в підвалі, і перехоплювати ракети, снаряди і бомби своїми податками і здивованими обличчями. Який сенс оберігати їхні почуття і симпатії до вас ? Вам все рівно гайка, якщо ви не прокинетесь і не почнете діяти як уряд воєнного часу.
   Це написав я зовсім лагідно, просто намагався в межах правил цієї платформи.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ