НАВЗДОГІН ПУБЛІКАЦІЇ СТАТТІ «СТАРОСІЛЛЯ В НОВОПІЛЛІ» - див. публкацію у розділі «СТАТТІ»

Микола Ясень 08.08.2024 101

ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ТЕПЕР, ЩО ДОБУДОВИ ДИТСАДКА "СОНЕЧКО", РОЗПОЧАТОЇ В ПАВЛОПІЛЛІ ЩЕ В ПЕРШІ РОКИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ ТА У 2016 ПЕРЕЛИЦЬОВАНОЇ В КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ, НАСПРАВДІ ЗАРАЗ В ПРІОРИТЕТІ РОЗВИТКУ ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ... НЕМАЄ, НЕ ЧИСЛИТЬСЯ.

ПРО ЦЕ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР КУШВІД ПОЯСНИВ "ЛЮСТРАЦІЙНУ АНТИКОРУПЦІЙНУ РАДУ ПРИДНІПРО"Я", ЯКА ЗАБАЖАЛА ДІЗНАТИСЯ, КОЛИ ВЛАДА ПОРАДУЄ ВРЕШТІ-РЕШТ СІЛЬСЬКИХ БАТЬКІВ І ЇХНІХ ДІТЕЙ-ДОШКІЛЬНЯТ ТА ПІСЛЯ МАЛО НЕ ТРИДЦЯТИЛІТНЬОЇ "ЕПОПЕЇ" ЗІ СПОРУДЖЕННЯ ДИТСАДКА-"СОНЕЧКА" У ЇХНЬОМУ СЕЛІ. 

ЯК НА НАС, ТЕПЕР ТРЕБА РОБИТИ ЗАПИТ В ОДА, А ЯК БУТИ І ДЕ ДІЛИСЯ МІЛЬЙОНИ  БЮДЖЕТНИХ ГРОВЕНЬ, ЯКІ ВСІ ЦІ РОКИ УСПІШНО ОСВОЮВАЛИ  -  ЧИ ДАРУТЕ БІЛЬШ НІЖ УСПІШНО РОЗКРАДАЛИ ЧИНОВНИКИ-ПОСАДОВЦІ? ЗГОДНІ, ЩО ЦЕ ЦІКАВО ЗНАТИ? ХОЧ КРАЩЕ БУДЕ, ЯКЩО ВОЇСТИНО БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОЮ ПАВЛОПІЛЬСЬКОЮ ІСТОРІЄЮ НЕ ЛИШЕ ПОЦІКАВЛЯТЬСЯ, АЛЕ Й ЗАЙМУТЬСЯ ПРАВООХОРОННІ СЛІДЧІ ОРГАНИ.

 

Отже маємо відповідь за підписом пана Олександра Кушвіда, що  після тривалого бувдівництва добудови дитсадка «Сонечко» в Павлопіллі наразі немає в пріоритеті розвитку регіону. Неначе навіщо у такому разі здіймати кіпиш? - так виходить треба розуміти позицію Дніпропетровського Департаменту капітального бвудівеництва.

А капітальний ремонт цього дошкільного навчального закладу дійсно розпочався ще 03 липня 2018 року.

Відсутність фінансового ресурсу та пріоритезації об’єкта не дають доробити дитячий садок «Сонечко» у селі Павлопілля Першотравневської громади Нікопольського району Дніпропетровської області.

Про це йдеться у листі директора Департаменту капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Кушвіда.

«Питання фінансування об’єкту за рахунок коштів обласного бюджету може бути розглянуто при уточнені показників обласного бюджету на 2024 рік, враховуючи пріоритети розвитку регіону та наявності необхідного фінансового ресурсу», – повідомляє Олександр Кушвід.

Нагадаємо, раніше директорка дитсадка «Сонечка» Любов Вишнивецька розповіла, що «залишився один грам роботи» до відкриття закладу.

На питання про термін відставання (наприклад, відстає на тиждень, або – відстає на місяць, або – відстає на шість місяців тощо) підрядника – ТОВ «Будівельно-монтажне проектне бюро «Новий дім» (код 41416171) – від календарного графіку виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт дитячого садочка у селі Павлопілля Нікопольського району Дніпропетровської області (ДК 021:2015:45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація)», визначеного Додатковою угодою №4 від 21 квітня 2023р. до Договору №102-06-22 від 10 червня 2022р., директор Департаменту капбудівництва відповів:

«Відповідно до пункту 1.5 договору початок та закінчення будівельно-монтажних робіт визначається календарним графіком виконання робіт.

Згідно з пунктом 1.7 договору строки виконання робіт можуть змінюватися у разі, зокрема, відсутності фінансування».

При цьому, Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 08.12.2023 № 440/0/527-23 «Про обласний бюджет на 2024 рік» (із змінами) кошти на виконання робіт об’єкта «Капітальний ремонт дитячого садочка у селі Павлопілля Нікопольського району Дніпропетровської області ( у т.ч. ПКД (проектно-кошторисна документація – авт.))» на 2024 рік не передбачено.

Відповідь Департаменту капітального будівництва ДніпроОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ