Необхідне обладнання від U-LEAD вже працює у 10 громадах Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 03.05.2022 719

Десять громад Дніпропетровської області отримали спеціалізовану допомогу від Програми «U-LEAD з Європою». Гуманітарний вантаж включає обладнання та інструменти для відновлення інфраструктури, речі для облаштування прихистків та засоби підтримки електроенергії.Про це повідомила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

"В залежності від потреб громади отримали різні комплекти допомоги, придбані U-LEAD за гроші європейських партнерів. Комплекти «Прихисток» включають намет, cпальники, каремати, похідні ліжка, ковдри, бак для води та генератори. Їх отримали вісім громад, які приймають переселенців та забезпечують їх тимчасове перебування. Комплекти «Ремонт» складаються з генераторів, бензопил та іншого ремонтного обладнання, яке стане в пригоді для подолання наслідків бойових дій на території громади. Ці комплекти отримали дві громади – Апостолівська та Зеленодольська. Також всі десять громад отримали пакет «Освітлення», до якого входять генератори та ліхтар", - розповіла Олена Тертишна.

У Магдалинівській громаді вже зареєстровано понад 1200 внутрішньо переміщених осіб. Отриману допомогу планують використовувати для поліпшення роботи з переселенцями,  для надання їм необхідних послуг.

"Дана допомога буде використана в ЦНАП для безперебійної роботи з ВПО, в комунальних закладах громади, які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам, для організації налагодженої та сталої роботи екстрених служб громади тощо", - зазначили у Магдалинівській селищній раді.

У Покровській, Солонянській, Криничанській, Межівській, Ілларіонівській, Васильківській та Перещепинській громадах також надають прихистки вимушеним переселенцям. Разом із Магдалинівською ці громади отримали комплекти «Прихисток».

" Межівська селищна територіальна громада з перших днів російської агресії приймає в себе вимушено переміщених осіб із уражених війною територій.  У зв’язку з цим виникли невідкладні потреби у додаткових приміщеннях для розміщення людей, придбанні генераторів та інших речей для облаштування місць тимчасового перебування, в тому числі підвальних приміщень подвійного значення, які використовуються як укриття з цивільного захисту. Гуманітарний вантаж, який громада отримала від U-LEAD, допоможе в організації нашої роботи", - наголосив Володимир Зражевський, Межівський селищний голова.

У Зеленодольській громаді через обстріли з боку окупантів необхідно відновлювати інфраструктуру та важливі об’єкти. ЇЇ територію включили до переліку постраждалих від російської агресії. Не зважаючи на воєнну загрозу, органи місцевого самоврядування та жителі громади відновлюють пошкоджені об’єкти, садять сади і городи, підтримують життєдіяльність громади.

"Зеленодольська громада щиро вдячна нашим партнерам U-LEAD за допомогу. В такі непрості часи для всієї України важливо об’єднуватись задля Перемоги. І добре, коли є такі друзі, які передають дуже важливу допомогу: генератори, відрізана машина, круги відрізні, ланцюгова пила, ріжучі ланцюги, які зараз вкрай необхідні для відновлювальних та аварійних робіт. Працівники комунального підприємства уже ефективно використовують надану допомогу для проведення робіт на пошкоджених після обстрілів об’єктах. Генератори, направлені на стратегічно важливі об’єкти, які повинні мати безперебійну подачу електроенергії, - повідомляють із   Зеленодольської міської  ради.

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ