На Дніпропетровщині сіють пізні ярі культури і вдень, і вночі

За матеріалами інтернет-видань 03.05.2022 519

Наразі аграрії Дніпропетровщини сіють кукурудзу і соняшник. Із запланованих 300 тисяч га кукурудзи засіяно понад 70 тисяч га і  100 тисяч га соняшника  із запланованих 610 тисяч га. Про це йшлося на брифінгу в Дніпропетровській ОВА. Учасники брифінгу - директор Інституту зернового господарства НААН України Владислав Черчель і  керівник  «Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області» Анатолій Гайворонський -  охарактеризували стан справ в аграрному секторі і поділилися певними результами посівної кампанії.

Зокрема, за словами директора Інституту зернового господарства НААН України Владислава Черчеля,  в області спостерігається недосів ярого ячменю.
 

"Із запланованих 137 тисяч га  засіяно 102 тисячі  га по області. Зате по інших культурах ярої ранньої групи є перевиконання,  приміром, яра пшениця планувалася на площі 3200 га, а посіяна на  4500 га", - зазначив Владислав Черчель.

Він також наголосив, що пізні ярі культури розпочали пізно  сіяти. На це вплинули погодні умови, тому що цього року весна видалась трохи затяжною, і в квітні було багато опадів, практично  півтори норми - це 60 мм, в деяких регіонах випала навіть подвійна норма.
На думку Владислава Черчеля,  озима пшениця -  у доброму і задовільному стані, вносяться гербіциди, компанія як посівна, так і доглядова  за станом рослин триває на необхідному рівні.
Як запевнив у ході брифінгу керівник  "Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області" Анатолій Гайворонський, посівна йде в штатному режимі. Затяжна весна сповільнила  посіви як ранніх зернових, так і пізніх. Температура не дозволяла сіяти такі широкорядні  культури, як  соняшник, кукурудзу.

"Зараз вже кукурудза засіяна майже на 50% площ. Залишився соняшник. Я думаю, всі аграрії знають, що його  можна сіяти і до кінця травня. До речі, пізні посіви можуть бути ще кращими раніше посіяних", - сказав Анатолій Гайворонський.

Він подякував нашим ЗСУ, зазначивши, що завдяки їх обороні аграрії можуть мирно  продовжувати свою роботу. Причому, працюють і вдень,  і вночі.

"Хто належним чином організував дві зміни, отримав перепустки  від ВА, той сіє, не дивлячись на час доби. А там, де залишається площа від недосіву, буде рости просо, гречка, інші круп'яні культури. У нас з цим ніяких проблем"- підкреслив Анатолій Гайворонський.




 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ