Німеччина вважає, що силам НАТО варто збивати росйські безпілотники над Україною

За матеріалами інтернет-видань 12.05.2024 412

 

12 ТРАВНЯ 2024

Системи протиповітряної оборони країн НАТО могли збивати дрони над західною частиною України. Це стало суттєвою підмогою українським силам у війні проти росії.

Таку думку висловили члени німецького парламенту від урядових "Зелених" і "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС. Їх заяви цитує DW.

На думку представниці "Зелених" Агнешки Бруггер, буде правильним "розташувати системи ППО на кордонах сусідніх з Україною держав так, щоби вони могли захищати й західні частини України".

Своєю чергою, її однопартієць Антон Гофрайтер зазначив, що повітряну оборону України "з території Польщі та Румунії не варто виключати у довгостроковій перспективі".

Водночас депутат від "Вільних демократів" Маркус Фабер заявив, що кількість систем ППО і ракет до них вже зараз обмежена, тому назвав необхідним гарантувати їх належні обсяги у довгостроковій перспективі.

"За таких умов я вважаю це залучення західних систем ППО для захисту неба над Україною можливим", — додав він.

Представник опозиційної партії Християнсько-демократичний союз Родеріх Кізеветтер також виступає за те, щоб сили НАТО збивали російські дрони над Україною.

"Це розвантажить українську протиповітряну оборону та дозволить їй захистити фронт", — переконаний він.

Як приклад, опозиціонер згадав про Ізраїль, якому у квітні США, Франція та Велика Британія допомогли відбити масовану повітряну атаку з боку Ірану та його проксі. За його словами, це свідчить про те, що держави, які в подібній ситуації надали допомогу, автоматично не стають сторонами конфлікту.

У матеріалі йдеться, що ідея збивати над західною частиною України дрони росії силами розміщених у Румунії та Польщі систем ППО НАТО належить експерту Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланґе та колишньому помічнику генерального секретаря Північноатлантичного альянсу, генерал-лейтенанту Горсту-Гайнріху Браусу.

Нагадаємо, що у квітні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США не будуть втручатися в російсько-українську війну та збивати повітряні цілі, як це робили під час повітряної атаки Ірану на Ізраїль.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ