Німці виростили гриб який на смак та запах як полуниця
Експерти з Німеччини виростили гриб-трутовик, який на смак та запах, як суниця. Щоб досягти такого результату, їм знадобився сік із смородини. Опис експерименту опубліковано в Journal of Agricultural Chemistry.
Новий запах і смак у гриба з'явився через те, що трутовики можуть розкладати біомасу і вбирати молекули, що знаходяться в ній. У смородинову макуху для цього була додана аспарагінова кислота. Тоді сталося "вбирання" суничного смаку та аромату, - пояснили експерементатори.
Щоб отримати оцінку роботи, біохіміки запросили десять експертів, які розуміються на ароматах, щоб продегустувати вирощений гриб. Ті погодилися, що трутовик схожий запахом і смаком на полуницю чи суницю. Фахівці з Гісенського університету припускають, що новинку можна буде використовувати для того, щоб зробити дешевшим виробництво суничних ароматизаторів.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Telegram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)