Нова загроза посівної: у серпні - вересні спливає термін відстрочки від мобілізації аграріїв

За матеріалами інтернет-видань 26.08.2022 308

Постановою КМУ від 3 березня 2022 р. № 194 врегульовано питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану. Більшість аграріїв навесні 2022 року пройшли процес бронювання і отримали відстрочку від мобілізації, яка не може перевищувати шість місяців. Задля отримання нової відстрочки для військовозобов'язаних аграрними підприємствами проводиться системна робота з формування відповідних списків та подання пропозицій. Однак, наразі процес бронювання став затягуватися в органах державної влади, відповідальних за прийняття відповідних рішень. Повідомляє Всеукраїнська Аграрна Рада.

Нещодавно Міністерством аграрної політики і продовольства України було презентовано аграріям зміни до порядку бронювання, суть яких полягає в автоматизації процедури бронювання на базі нової інформаційно-комунікаційної системи “єБронювання”. Такі зміни дозволять значно оптимізувати та пришвидшити процес бронювання. В той же час, всі розуміють що розробка такої системи та її запровадження потребуватиме часу.
Однак, вже у серпні-вересні 2022 року у багатьох аграріїв спливе термін дії відстрочки від мобілізації і працівник сільського господарства може бути мобілізований прямо під час польових робіт, що взагалі ставить під загрозу нову посівну кампанію.
 Для успішного проведення осінньо-польових робіт аграрні асоціації вважають  за необхідне прийняти системне рішення щодо одноразового продовження строку дії відстрочки від мобілізації на період розробки та запровадження нової системи “єБронювання”.
Члени ВАР підготували пропозиції щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України, де пропонується одноразово продовжити строк дії відстрочки від мобілізації до 31 грудня 2022 року для працівників, термін дії бронювання у яких спливає у серпні – грудні 2022 року.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ