Українська мова - небезпечна?

Марина Бабич 26.08.2022 584

Українська мова - це міна для росії. Зазначив микита міхалков у ході зустрічі з вчителями московської області. Про це пише Главком.
Зазначається, що російський режисер  вважає викладання українською у школах Донбасу "катастрофою" і  «формулюванням ненависті до росії».
Главком наводить пряму мову міхалкова:

«Українська мова стала образом русофобії. Розумієте? (зал активно почав схвально кивати – «Главком»). Тобто словосполучення, яке ми чуємо в українській транскрипції або вимові, вони для нас, і для світу загалом, і для них самих – є формулюванням ненависті до Росії … Якщо будуть викладатися предмети українською мовою – це буде катастрофа, це закладена міна на всю історію», – сказав він.

Так, це ж прекрасно, що вєлікій путініст сам це розуміє, усвідомлює і проговорює для інших. Хтось - таки і задумається, в чому ж така небезпека української? Давайте, ми заберемо у росіян російську, нав'яжемо свою солов'їну і зробимо із орди україномовне культурне царство.  Всіх невдоволених - на Соловки, де наша інтелектуальна еліта їм вже проторувала своїми кістками  шлях.
Ментально бояться... Розплати.
Бояться мови? В якій країні ще хтось боїться мови сусідів? Де і про кого можна сказати, що чиясь мова породжує ненависть до іноземця? Чому ніхто інший не бачить небезпеки української, крім росіян?
Слова міхалкова про "міну на всю історію" - це правда. Бо сам міхалков своїм плєбєйством і йому подібні  виготовили цю міну, самі на ній і вибухнете. Одне "Слава Україні!" вже рве росіян  на шматки, а то ціла мова! Так, вона ціла і залишиться, кожне українське слово битиме росіян  піддих. А про "формулювання ненависті до росії" - це треба запитати у  безвинно закатованих, замордованих і  розстріляних наших співвітчизників. Вони пам'ятають російських вбивць, хоч і на тому світі.
Я так думаю, що зустріч міхалкова з освітянами  була корисною для них. Ну, а де б вони ще раз переконалися у дешевому вєлічії соплємєнніков, в їх остраху за руйнування себе, а потім вже всього українського, у їх непідробному зізнанні своєї ницості. Бо справді великий режисер завжди у ролі пророка, як наші Великі -  Параджанов, Іллєнко, Довженко...
Слава Українцям!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ