Новий вірус викрадає особисті дані та видаляє все на телефоні

За матеріалами інтернет-видань 27.01.2022 366

Шкідливе програмне забезпечення для Android BRATA краде і стирає дані. Щоб уникнути зараження, експерти рекомендують встановлювати програми лише від перевірених видавців у магазині Google Play, а також сканувати їх за допомогою антивірусів перед встановленням чи відкриттям.

Шкідливе програмне забезпечення отримало нові небезпечні функції, у тому числі GPS-відстеження, можливість використовувати кілька каналів зв'язку та нову функцію, яка виконує скидання настройок пристрою для видалення всіх слідів шкідливої ​​діяльності. 


У грудні 2021 року наголошувалося на появі нових шкідливих програм, та було помічено, що воно націлене на користувачів електронного банкінгу та краде їх облікові дані за участю шахраїв, які видають себе за співробітників служби підтримки банку. Також ними успішно оминається виявлення  їх антивірусними програмами, вони активно шукають антивіруси, що присутні на пристрої, і намагаються видалити їх.

Також програма може зробити повне скидання до заводських налаштувань - воно виконується тоді, коли вірус украв і передав дані користувача тоді і видаляє все збережене в телефоні, коли виявляє, що його намагаються аналізувати.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ