Обшуки у посадовців мерії Дніпра

Микола Ясень 07.08.2024 112

Поліція розслідує привласнення державних коштів

07.08.2024     

Сьогодні 7 серпня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора провели слідчі дії у приміщеннях Дніпровської міськради, комерційних офісах та за місцями проживання фігурантів, – повідомляють у Нацполіції.Слідство встановлює причетність до оборудок двох братів-підприємців, які за допомогою-участю посадовців змогли налагодити масштабну схему з привласнення державних коштів шляхом завищення вартості проведених робіт та необхідних при цьому матеріалів і товарів.Зокрема, в інформації Нацполіції йдеться про те, що маючи зв’язки у Дніпровській міськраді, компанії фігурантів отримували перевагу під час участі у публічних закупівлях для здійснення робіт. Замовниками послуг були комунальні підприємства.
Для прикладу: у 2023 році фігуранти отримали підряд на виконання робіт по водогону Аули-Верхньодніпровськ на суму більше 350 млн грн. Для реалізації проєкту фігуранти придбали водопровідні труби за завищеними цінами від ринкових.
Завищену вартість матеріалів створювали завдяки перепродажу товарів від однієї підконтрольної фірми до іншої. В результаті, компанія-підрядник, відповідно до документів, закуповувала будматеріали за завищеними цінами.
Зараз експертними дослідженнями встановлюється нанесення збитків під час виконання робіт на водогоні.

Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
Встановлюється також повне коло імовірно причетних осіб з числа службовців органів виконавчої влади.
Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Офіс Генерального прокурора.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ