От нахіба стріляти собі в ногу і усім по нервам?

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2023 259
От нахіба стріляти собі в ногу і усім по нервам?

Як пише видання "Наші гроші", Харківська ОДА замовила ремонт сільської дороги за 563 млн. грн. Це дорожче, ніж апарати для лікування онкохворих по всій Україні.
Зокрема, зазначається, що з 23 по 29 вересня 2023 року в системі «Прозорро» оприлюднено 67 тисяч повідомлень про закупівлі на 15,70 млрд грн. На ремонти доріг проведено тендери на 1,11 млрд грн (7% від усіх закупівель).
"Ех, дороги - пилюка й обман..." - перефразована пісня знову виконується шляховиками Харківщини. Тут за 563 млн. грн. замовили ремонт ділянки дороги між двома селами на півдні області. Це  Нова Іванівка та Орілька, які не були ні в окупації, ні поруч з лінією фронту. Цю дорогу почали ремонтувати ще під час «Великого будівництва» за програмою Володимира Зеленського. Саме цим хизувався підрядник «Евробуд плюс», який, за даними «Е-дата», у 2020-2021 роках встиг отримати за ремонт цієї дороги 130 млн грн. І ось тепер йому планують дати в чотири рази більше.
Хоча у календарному плані фінансування цих робіт  гарантовано виплату лише 1,5 млн грн. цього року. Це приблизно відповідає ціні робіт по проектуванню ремонту, який має виконати ТОВ «ТКСплюс». На всі інші роботи на цей і наступний рік поки вказані нулі. Це означає, що фінансувати ремонт дороги будуть за умови наявності коштів.
Однак, у цьому випадку постає питання: навіщо тоді взагалі було проводити тендер на ремонт сільської дороги аж на 563 мільйони гривень? Гігантизм підкреслює і те, що ця сума більша, ніж вартість лінійних прискорювачів для лікування онкохворих по всій Україні. Апарати для променевої терапії минулого тижня  за 541 млн. грн. замовило ДП «Медзакупівлі України» для встановлення у 15 лікарнях Сумської, Рівненської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Волинської, Івано-Франківської, Одеської, Кіровоградської, Харківської та Київської областей.
От нахіба стріляти собі в ногу і усім по нервам?
Додамо, що у серпні-вересні тендери на ремонт місцевих доріг на 5,7 млрд. грн провели шляховики Дніпропетровщини.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ