Пам'яті легендарного комбрига Валерія Гудзя...

За матеріалами інтернет-видань 18.03.2024 331
На зображенні може бути: 2 людини
  
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.
   Два роки тому, 12 березня 2022 року, у бою за місто Попасна геройськи загинув один зі справжніх українських бойових командирів - комбриг 24-і механізованої бригади Валерій Гудзь (на фото справа). Він тільки отримав наказ на призначення у свою рідну бригаду, повернувся до неї, і одразу зіткнувся з важкою обстановкою - ворог значно переважаючими силами штурмував передмістя Попасноі, намагався закріпитися у зоні забудови, вибити росіян могли тільки швидкі контратаки.
   Ґудзь негайно створив штурмовий загін з підрозділів 24-і та 79-і десантно-штурмовоі бригад. І полковник Гудзь сам підготував та очолив контратаку. Там не було ще ні Старлінків ні Мавіків, і Гудзь вирішив керувати боєм безпосередньо з бойових порядків, щоб бачити обстановку своїми очима та ставити бійцям тільки такі завдання, які вони були здатні виконати, щоб негайно реагувати на зміни у маневреному бою, щоб взаємодія працювала в атаці, а не десь у штабі на папері. Валерій Гудзь так діяв завжди - а він починав війну у 2014-му як командир взводу, і мав на особистому рахунку кількох російських солдат ще з 2014-го, не раз вступав у контактні бої.
   Швидка та рішуча контратака 12 березня відкинула росіян з Попасноі, становище на деякий час було відновлено. Але у самому кінці бою від снаряду російського танку Валерій Гудзь отримав тяжке поранення. Він загинув, очолюючи атаку, як справжній український герой, який був взірцем та батьком для усіх своїх підлеглих та користувався абсолютним авторитетом та повагою в армії.
   Видатний Воїн, справжній Український Герой, який зробив усе можливе для України та нашої перемоги.
  Вічна, світла памʼять.
  

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ