Перша половина зими буде тепла, лютий і березень - холодні, - фермер Володимир Каллаур

Григорій Давиденко 04.10.2023 303

  Токівський водоспад – унікальний природний феномен України

      Токівські водоспади, р. Кам'янка Апостолівщина

   Погода у вересні була навдивовижу теплою, тож минулий місяць без перебільшення можна назвати літнім. Все сталося саме так, як і передбачив ще на початку літа фермер Володимир Каллаур із Нивотрудівської громади Апостолівського краю в одній із публікацій «Фермера Придніпров’я». Телефонуємо автору точного прогнозу і цікавимося, чого від «небесної канцелярії» чекати далі?

   - Одразу хочу уточнити: я не вгадую погоду, як дехто вважає, а передбачаю її на основі власних тридцятилітніх спостережень за природою, народних прикмет тощо. Кожному фермеру, і мені в тому числі, дуже важливо знати, якою буде погода хоча б у найближчі дні, коли пора сіяти, очікувати дощів і т. п. У нас тепер теплий вересень продовжиться до середини жовтня. Помірною, без великих морозів, буде і погода до середини зими. А від Водохреща почнуться сильні морози. Холодним буде і березень.

   - Тобто фактично іде «зсув» на місяць із гаком літа на осінь, осені на зиму, зими на весну і весни на літо?

   - Саме так, із незначним, але постійним підвищенням температури повітря, чому маємо запобігти усією планетою. Про це давно вчені застерігають. Хочу попередити колег, хто працює на землі, іще про одне: наступний 2024 рік буде високосним, а він зазвичай щедрий на природні аномалії, як льодяна кірка, буревії і т. п. І про господарювання. Завдяки добрим урожаям зерна, затіяну ерефією війну попит і ціна на нього зараз невеликі. А вартість свиней живою вагою біля 100 гривень за кілограм, сало більш ніж удвічі дорожче. Дивіться, на вирощування однієї свині 150 кг вистачить 6 центнерів збіжжя, тож висновки напрошуються самі. Із свиньми, бичками, вівцями, індиками чи іншою живністю, переробкою зерна на борошно тощо ми будемо міцніше стояти на ногах. Це моя особиста думка, без претензій на істину.

   - Спасибі за прогноз і слушні поради, Володимире Григоровичу! Хай щастить Вам у всьому!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ