Перші 50 тисяч снарядів від Чехії вже на передовій в ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 17.07.2024 79

Україна отримала від Чехії перші 50 тис снарядів. Частина з них вже на фронті

   Частина снарядів, які Україна почала одержувати у рамках ініціативи Чехії, вже знаходиться на лінії фронту.

     Сергій Паля, "Онлайн.иа".

  • Ініціатива постачання боєприпасів від Чехії є важливою для підтримки України в умовах війни, до неї активно долучилися інші країни.
  • Перша партія 50 тис снарядів уже прибула до України, планується поставка ще 500 тис боєприпасів у рамках даної ініціативи цього року.
  • Допомога з Чехії дозволила скоротити різницю в кількості пострілів між російськими військами та ЗСУ більш ніж удвічі.
  • Україна сподівається на подальшу співпрацю з Чехією у сфері виробництва боєприпасів для зміцнення обороноздатності країни у майбутньому.

           Перші снаряди від Чехії вже на фронті

   За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, під час його візиту до Чехії важливим пунктом була і чеська ініціатива щодо постачання боєприпасів українським військовим.

Він зауважив, що ініціатива вже діє і значно покращила позиції ЗСУ на фронті.

Ця ініціатива вже діє — перші 50 тисяч снарядів вже в Україні. Частина з них вже на лінії фронту знищує російських окупантів. Маємо гарні перспективи і сподіваємось на спільні проекти з виробництва боєприпасів на майбутнє, — розповів Шмигаль.

   Чеська ініціатива щодо боєприпасів для України

Нагадаємо, що в лютому цього року на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла для України сотні тисяч снарядів, але проєкт потребує фінансування. До ініціативи долучилися Португалія, Фінляндія, Німеччина та Литва.

Наприкінці червня чеський прем'єр-міністр Петро Фіала повідомив, що перша партія вже прибула до України. Міністр оборони Чехії Яна Чернохова уточнила, що це 50 тисяч одиниць боєприпасів, і мета — поставити 500 тисяч боєприпасів цього року в рамках ініціативи.

Пізніше президент Володимир Зеленський підтвердив, що снаряди від Чехії вже посилюють українських військових на полі бою. Завдяки цьому різниця в кількості пострілів між військами рф та України скоротилася більш ніж удвічі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ