Під кінець дня у Дніпрі уже було 18 постраждалих від ракетного нападу

За матеріалами інтернет-видань 03.04.2024 383

     

Внаслідок російської ракетної атаки 2 квітня у Дніпрі вже 18 постраждалих. Більша частина у лікарні. Серед 12 госпіталізованих п’ятеро – діти, вихованці навчального закладу, куди влучила зброя. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він вже встигнув відвідати хлопців та дівчат в лікарні. Зазначив, що їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості. Втім, кажуть, все буде добре.

Під час влучання ракети у Дніпрі потрощили дитячий садочок і коледж, де виховували справжніх зірок спорту. В ОВА зазначили, що звідти вийшли відомі на світовій арені спортсмени Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Анна Рижикова та Денис Кесіль, які цього року представлятимуть країну на Олімпійських іграх. І сьогодні, під час вибуху, там були діти на заняттях. На щастя, всі вчасно перейшли в укриття.

На місці події працювали спецслужби. Поліцейські надавали допомогу постраждалим, обстежують та документують пошкодження інфраструктури. На місці події розгорнуто мобільний пункт прийому звернень громадян.

Слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та криміналістична лабораторія займалися збором доказів та приймали заяви від постраждалих. Планується внесення відомостей до ЄРДР за ч. 1 ст. 438 ККУ – порушення законів та звичаїв війни.

Також повідомляли, що мешканцям постраждалих будинків надають психологічну допомогу, будматеріали (OSB-плити, тарпаулін), закривають розбиті вікна у помешканнях вразливих категорій населення.

На ніч у Дніпрі знову оголошена тривога. Мешканців наполегливо закликають дотримуватись правил безпеки.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ