Після розмови із Зеленським Трамп запевнив, що в разі перемоги завершить війну

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2024 94

   

Переговори президентів України та США Володимира Зеленського (л) і Дональда Трампа, вересень 2019 року

  Переговори президентів України та США Володимира Зеленського і Дональда Трампа, вересень 2019 року

   Експрезидент США і кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським заявив, що мав «дуже хорошу розмову» та наголосив про необхідність переговорів України з росією.

   Джерело: "Радіо Свобода".

   «Я вдячний президенту Зеленському за те, що він звернувся до мене, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка забрала стільки життів і зруйнувала незліченну кількість невинних сімей. Обидві сторони зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання», – написав Трамп 19 липня в соціальній мережі Truth Social.

    Пресслужба Зеленського не повідомляла щодо розмови про переговори, втім зазначила, що політики «домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим».

   Дзвінок між двома лідерами став їхньою першою розмовою після того, як Трамп залишив Білий дім, і відбувся наступного дня після того, як він офіційно прийняв висунення Республіканської партії на посаду президента. Вона також відбувається на тлі занепокоєння щодо того, якою буде політика Трампа щодо російсько-української війни, якщо він переможе на президентських виборах у листопаді.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ