«Зашквареного» Князєва ВРП рекомендує звільнити з суддів, але... не за хабар

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2024 99
Возможно, это изображение 1 человек и текст
   Всеволода Князєва, якого днями спіймали за 1 км від кордону з Румунією, рекомендували звільнити.
    Але... не за хабар, а за оренду квартири за 1000 грн.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   Це дасть можливість дисциплінарну справу про хабар взагалі закрити і не надавати їй оцінки. Попри те, що та лежить уже кілька місяців без руху!
   Цікаво, чи взагалі хоч щось залишиться в результаті від найбільш гучної судової корупційної справи кількох останніх років.
🔴 Позавчора, 18 липня, Вища рада правосуддя підтримала рішення Першої Дисциплінарної палати про подання на звільнення Всеволода Князєва. Це ексголова Верховного Суду, якого викрили на мегахабарі в майже 3 мільйони доларів.
   Але рекомендували його звільнити не за хабар, а за оренду квартири за заниженою ціною. Відповідно до рішення Печерського суду Києва Всеволод Князєв орендував квартиру в центрі Києва площею понад 130 кв.м. за 1000 гривень, що є порушенням антикорупційного законодавства.
❗️Водночас ще з травня 2023 року у ВРП лежить ще одна наша скарга на основі матеріалів кримінального провадження, яка стосується безпосередньо хабаря і мала би завершитися звільненням Князєва. Її не розглядають вже понад пів року, незважаючи на те, що всі необхідні матеріали кримінального провадження НАБУ-САП надали.
  Однак доповідач Сергій Бурлаков робив усе, щоб затягнути її розгляд.
На жаль, за результатами розгляду скарги 18 липня вона скоріш за все буде закрита, і ВРП ніколи не встановить справедливість в цій справі.
❗️ Нагадаємо також, що Князєв — не єдиний фігурант справи про хабар у 2,7 мільйони доларів, який не поніс жодного покарання. На сьогодні не тільки не є підозрюваними, але й залишаються на посадах четверо суддів Великої Палати Верховного Суду, у яких теж знайшли банкноти, номери яких збігаються із даними слідства, а ще — 13 суддів ВС, для яких, відповідно до матеріалів справи, Князєв готував конверти з грошима.
   Недавно Вища палата ВС ухвалила рішення, за яким 180 недоброчесних суддів можуть... залишитися на своїх посадах. Принципово важливим на сьогодні є оновити Верховний Суд, до чого систематично закликають не лише представники громадськості, але й міжнародні партнери, зокрема Єврокомісія і посли країн Великої сімки.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ