Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Полковника Червінського суд, без адвокатів (!), залишив за гратами ще на 60 діб

За матеріалами інтернет-видань 23.04.2024 290
Полковника Червінського суд, без адвокатів (!), залишив за гратами ще на 60 діб
    До розгляду питання не було залучено навіть безоплатних захисників!

   Полковника ССО Романа Червінського залишили під вартою ще на 60 діб та перевели до Кіровоградського СІЗО. Рішення ухвалив Кіровоградський райсуд у п'ятницю, 19 квітня, без присутності адвокатів підозрюваного.

   Про це в коментарі "Цензор.НЕТ" розповів адвокат розвідника Сергій Лисенко.

   За його словами, у понеділок, 22 квітня, захисники отримали ухвалу суду про продовження строку тримання Червінського під вартою. Згідно з нею, клопотання про продовження строку тримання під вартою було заявлено прокурором – думка Червінського, присутнього на засіданні, судом не була заслухана і не врахована.

   Адвокати на засіданні були відсутні, оскільки до цього чотири рази поспіль відбувалося оголошення повітряної тривоги, і вони фізично не встигли повернутися до суду, в якому відсутнє укриття.

   Ба більше, за словами Лисенка, до розгляду питання не було залучено навіть адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, – що є грубим порушенням права на захист. Стаття Кримінального кодексу, за якою обвинувачують Червінського, передбачає покарання у понад 10 років в'язниці, тож питання про продовження тримання під вартою обов'язково має розглядатися в присутності захисників.

   "Хоча суд і послався на статтю 615 КПК, в якій йдеться про особливий режим кримінального провадження в умовах воєнного стану, однак зробив це необґрунтовано і незаконно, оскільки право на захист ця стаття не скасовує!", – наголошується у тексті.

   Захисники Червінського подаватимуть апеляцію на рішення суду. Також планують звертатися зі скаргами до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і до Вищої ради правосуддя.

"Якщо нам відмовлять у розгляді апеляції, будемо звертатись до касаційної інстанції", – наголосив Лисенко.

   Він додав, що поки його підзахисний утримувався в ізоляторі СБУ, то до нього застосовувались заходи безпеки.

   "Тепер він на загальних підставах перебуває в Кропивницькому СІЗО, тому ми будемо звертатися до прокуратури і суду з вимогою застосувати до Червінського заходи безпеки", – резюмував він.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"