Польська технологія вирощування пшениці випробувана в Миколаївщині

За матеріалами інтернет-видань 25.07.2023 370
Польська технологія вирощування пшениці випробувана в Миколаївщині

Фото: Федір Бондар

 

За словами керівника  наукового парку Миколаївського національного аграрного університету  Миколи Карпенка, 24 липня зібраний перший врожай пшениці, вирощеної за польською технологією Мзурі. Врожайність склала до 70 центнерів з гектара.
Микола Карпенко відзначив, що нова технологія економить посівний матеріал, пальне, ЗЗР.

"На полі за класичною технологією, де ми зараз знаходимось і поле поруч, де посіяно за технологією Мзурі, ми бачимо різницю перш за все у наступному: якщо тут з однієї зернини формуються п’ять, максимум сім – у середньому шість продуктивних стебел пшениці. А посівного зерна йде відвічі менше", — ділиться результатом Микола Карпенко.

Він додав, що восени 2022 року на полі наукового парку аграрного університету за технологією Мзурі висадили озиму пшеницю на площі 50 гектарів. У 2023 році планують засіяти новим способом 300 гектарів.

"Ми не обертаємо ґрунт, ми просто нарізаємо борозни, викладаємо добрива під насінину. У нас немає культивації, у нас немає боронувань, у нас немає глибоких рифлень, у нас немає плуга і так далі, і так далі", — зауважив  експерт Федір Карамавров.

 

 

 

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ