Полтавщина очікує сіль з-за кордону

За матеріалами інтернет-видань 26.05.2022 788

Всі девʼять великих національних і регіональних мереж, які працюють на Полтавщині, вже замовили сіль з-за кордону. Початок завезення іноземної солі очікують цього тижня. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.
Зазначається, що найбільший вітчизняний виробник «Артемсіль» у Соледарі зупинив роботу, бо розташований у безпосередній близькості до зони бойових дій. Виготовлену продукцію, яка залишалася на підприємстві, дилери змогли вивезти, тому протягом місяця її ще можна було знайти в магазинах. Наразі ж її кількість на полицях невелика.

За словами Дмитра Луніна, на заміну вітчизняній солі приходить іноземна. Всі девʼять великих національних і регіональних мереж, які працюють на Полтавщині, вже зробили замовлення з-за кордону. В Польщі, Румунії й Туреччині. Звісно, ця сіль буде дорожчою, бо в ціну закладене транспортування, яке зараз недешеве.

Очільник Полтавської ОВА звернув увагу на те, що в умовах війни можуть виникати перебої з постачанням будь-якої продукції. І причина цьому одна – російський агресор. Дмитро Лунін  закликав громадян не скуповувати сіль пачками. Штучний ажіотаж – це ще одна з причин дефіциту та подорожчання продукції.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ