Ситуація в Донбасі, район Бахмута, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 26.05.2022 368
https://storage1.censor.net/images/2/1/2/2/212217de7959e82004cf4f318d0687a3/780x520.jpg
Військовий кореспондент Юрій Бутусов увечері 25 травня у ФБ розповів про оперативну ситуацію в районі Бахмута, де воїни ЗСУ стримують наступ російських загарбників:
1. Російські війська продовжують наступ в районі Бахмута, в полосі від сіл Клінове південніше Бахмута до села Берестове північніше Бахмута. Наступ дуже повільний через опір украінських військ, але повільне продавлюваннч нашоі оборони поки продовжується.
2. Російські підрозділи не змогли закріпитись на трасі Бахмут-Лисичанськ, але траса продовжує прострілюватись зі стрілецької зброї в районі села Нагірне. Рух по трасі закритий, вантажі йдуть в обхід траси в цьому місці.
Йдуть важкі боі, украінські воїни  завдають ворогу великі втрати. Але значні втрати несемо й ми.
3. Противник просунувся в районі Покровського та Клинового під Бахмутом.
4. Російські війська зайшли в Лиман, у місті йдуть боі.
5. Основна причина просування противника - велика перевага у засобах ураження та у кількості боєприпасів.
6. Російські війська вільно маневрують по фронту та мають можливість стягувати війська з інших не атакованих ними ділянок щоб концентрувати сили на ділянках, де вони хочуть здобути просування. Противник теж втомлений та вже не застосовує атаки великими силами, намагається вирішити тактичні завдання концентрацією артилерийських та авіаційних ударів
7. Російські війська - підрозділи 76-і десантно-штурмової дивізії, продовжують намагання прорватись на трасу Бахмут-Лисичанськ на широкому фронті.
8. Украінські воїни в Донбасі докладають усіх зусил,  щоб розгромити ударні російські угруповання, та зірвати плани російських військ. Війська токупантів несуть важкі втрати.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ