Понад 383 тисячі гривень коштує найдорожча ділянка для садівництва Львівщини

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2022 473
Понад 383 тисячі гривень коштує найдорожча ділянка для садівництва Львівщини

У Львівській області продали приватну ділянку з цільовим призначенням для індивідуального садівництва, площа якої становить 0,12 га.   Вартість сягнула 383,4 тис. грн. За даними департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, це найдорожча ціна за ділянку для садівництва.

Зазначається, що такий земельний наділ вдалося реалізувати за весь період ринку землі у Львівській області, а саме у Львівському районі на території Мурованської громади (Сороко-Львівська с/р).
Важливо, що аналіз охоплює лише угоди, що надійшли до системи Держгеокадастру із зазначенням вартості переходу права.
Як зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман, загалом, з 1 липня 2021 року у Львівській області уклали правочинів на 3142 га, з яких 1217 га – це площі проданих 935 земельних паїв, які були підмораторними.

"За період повномасштабної війни продали 344 паїв на площу 464 га. При чому середня вартість гектара паю в області становить близько 72 тис. грн», - підкреслила Тетяна Гетьман.

Серед регіонів з найдорожчим ринком землі за весь період його функціонування (за середньою вартістю 1 гектару проданого паю) - Київщина (132,49 тис грн), Львівщина (71,53 тис. грн) та Івано-Франківщина (67,24).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ