Понад 405 млн. гривень кредитів отримали аграрії Кіровоградщини

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2022 675

Аграрії Кіровоградської області отримали більше, ніж 405 млн. грн. кредитних коштів у рамках програми «5-7-9%». Про це повідомляє заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова, передає  "Фермер Придніпров'я".
Як зазначає Валерія Фурманова, за оперативними підрахунками, ця сума не покриває всіх витрат на проведення посівної кампанії. Але такі цифри свідчать, що частина аграріїв мають власні обігові кошти для проведення посівної. Інші скористалися державною підтримкою.

"Ми постійно на прямому зв'язку із районними військовими адміністраціями, які моніторять ситуацію по всіх напрямках. Хід посівної, забезпеченість пальним, наявність посівматеріалу, добрив. Наразі маємо втішну і оптимістичну статистику посівної. Всі заплановані площі і навіть трохи більше ранніх ярих засіяли. Залишилось пшениці трошки. Ячменя посіяли більше запланованого. Також почали сіяти соняшник", - розповіла Валерія Фурманова.

Вона також додала, що Уряд ще більше розширив доступ аграрних підприємств до пільгового кредитування. Зокрема, будь-яке українське підприємство може отримати кредит до 60 млн. грн. під 0%.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ