Попри людські втрати більше 600 тисяч, московити за добу 144 рази атакували позиції ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 23.08.2024 101
Попри людські втрати більше 600 тисяч, московити за добу 144 рази атакували позиції ЗСУ
   Оперативна інформація станом на 08.00 23.08.2024 щодо російського вторгнення
Слава Україні!
   Розпочалася дев’ятсот дванадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.
   Минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення.
   Вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 67 авіаударів, зокрема, скинув 79 КАБів. Крім того, здійснив 4 483 обстріли, з них 176 - із реактивних систем залпового вогню.
   російський агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Дружба, Товстодубове, Сопич, Вільна Слобода, Миропілля, Павлівка, Велика Писарівка, Козача Лопань, Покровка, Кругляківка, Часів Яр, Торецьк, Плещіївка, Олександропіль, Костянтинівка, Максимівка та Макарівка.
   Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 16 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки противника, п’яти засобах РВіА окупантів, пункту управління та ще одному важливому об’єкту ворога.
   На Харківському напрямку відбулися дві ворожих атаки в районі Вовчанська.
   На Куп’янському напрямку кількість атак противника за добу добігла п’ятнадцяти. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки. Також агресор п’ять разів атакував у бік Лозової.
   На Лиманському напрямку ворог здійснив 11 штурмів у районах восьми різних населених пунктів. Біля Макіївки і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень, два та три відповідно.
   На Сіверському напрямку українські захисники відбивали сім штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Спірного та Виїмки.
   На Краматорському напрямку окупанти атакували 12 разів. Концентрували зусилля в районах Іванівського і Часового Яру. Біля останнього діяли за підтримки штурмової авіації - випустили 22 НАРи.
   На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 атак у районах Неліпівки, Нью-Йорка, Дружби та Торецька.
   На Покровському напрямку наші захисники зупинили 53 атаки в районах одинадцяти різних населених пунктів. Найактивніше російські окупанти діяли поблизу Новогродівки, Миколаївки, Птичого та у бік Зеленого Поля.
   На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 20 спроб загарбників просунутись уперед біля Красногорівки, Костянтинівки та Карлівки.
   На Времівському напрямку противник здійснив шість атак в бік Вугледара, Роздольного і Урожайного. Також штурмував наші позиції, висуваючись з боку Володимирівки.
   На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ворог штурмових і наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів по районах Новоандріївки, Новоданилівки, Новодарівки і П’ятихаток.
   На кордоні з Чернігівською областю ворог зберігає військову присутність.
Триває операція Сил оборони в Курській області.
   Загалом, по всій лінії бойового зіткнення, українські захисники завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога, б’ють по глибоких тилах, порушуючи систему його логістики.
   Минулої доби втрати російських загарбників склали 1 190 осіб. Також українські воїни знешкодили чотири танки, 32 бойових броньованих машини, 45 артилерійських систем, одну РСЗВ, засіб ППО, 27 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 49 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки окупантів.
Приєднуйтесь до Сил оборони!
Разом переможемо!
На зображенні може бути: карта та текст

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ