Посадовець Марганецької міськради не згоден на кофіскацію його майна

Микола Ясень 20.03.2024 410

 

 20 березня 2024

 

Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою адвоката секретаря однієї з міськрад у Дніпропетровській області.

Стало відомо, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду муситиме розглянути скаргу на цивільну конфіскацію 2,25 млн грн секретаря Марганецької міської ради Дніпропетровської області Анатолія Деркача. За версією слідства він безпідставно, замало не за щучим велінням став власником житлового будинку та земельної ділянки під ним.

Одначе тож 18 березня  рішення стосовно скарги ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Ще раніше було відомо, що антикорупційний суд конфіскував активи секретаря Марганецької міськради Деркача. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника відповідача (Анатолія Деркача – ред.) на рішення Вищого антикорупційного суду від 19 січня 2024 року. Встановити до 22 березня 2024 року включно строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу, який повинен відповідати вимогам ст.360 ЦПК України, із доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача. У рішенні ВАКС вказується, що Деркач імовірно необґрунтовано набув у власність житловий будинок площею 283,4 квадратних метри і земельну ділянку площею 0,0536 га загальною вартістю 2,9 млн грн не десь,а в обласному центрі Дніпрі. На думку також прокурора, депутат-держслужбовець не міг мати і не мав достатню кількість коштів для набуття цієї нерухомості розміром у 2,25 млн грн.

А ви як гадаєте? В усякому випадку виникає питання, а де ж міськрадівський діяч з Марганця зміг заробити дійсно не мало і не багато - пона два мільйона гривень.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ