Потрібен повний реєстр викрадених рф культурних цінностей

За матеріалами інтернет-видань 29.10.2022 471

    росія грабує і мародерить окуповані території. Це є державною політикою нинішньої російської імперії. Один з інформаційних рупорів російського фашизму – газета "Известия" інформує про поповнення музейного фонду росії захопленими в Україні творами мистецтва: "В Музейный фонд россии войдет свыше 44 тыс. произведений искусства суммарной стоимостью более миллиарда рублей, которые находятся в четырех ведущих художественных музеях на присоединенных территориях. Процесс их оформления в государственную собственность уже стартовал.

- Всего в основном фонде 16 043 произведения, а это 10 групп хранения: живопись, графика, скульптура, декоративно-прикладное искусство, театрально-декорационное искусство, книги и прочее. Из них произведений живописи – 2726, – рассказал "Известиям" директор музея геннадий полянский".

        Тимчасово окуповані українські території російські фашисти називають "приєднаними територіями". Дії рф на захоплених землях не відрізняються від того, що робила гітлерівська Німеччина з творами мистецтва українських музеїв. Сьогодні в Україні росіяни не лише здійснюють окупацію земель, а й розграбування і викрадення культурних цінностей. Можливо, навіть варто запровадити термін "геноцид культури", який здійснюють російські окупанти в Україні. А до виконавців цього геноциду треба зараховувати всіх причетних російських посадовців та зрадників-колаборантів, які сприяють розграбуванню культурних цінностей України. Зокрема, директора музею геннадія полянського, про якого повідомляють російські "Известия".

    На фото: викрадена російськими окупантами з музею у Мелітополі золота тіара, вік якої біля 1500 років.

  Лише в окупованому Мелітополі загарбники захопили і вивезли понад 1700 експонатів, – повідомив агенції АР свідок подій, ім'я якого не публікуємо з міркувань безпеки. Серед викрадених цінностей – гунська діадема, золота тіара, інкрустована коштовним камінням. Її створили стародавні майстри 1500 років тому. Вартість цього артефакту в грошах надзвичайно важко визначити навіть експертам, які спеціалізуються на оцінці й страхуванні коштовностей. Подібних розграбувань зазнали й інші музеї тимчасово окупованих українських міст.

       Результатом цієї дикунської війни росії проти України мають стати репарації й реституція – виплати росії за руйнування і вбивства людей, та заподіяну шкоду культурній спадщині, які вимірюватимуться сотнями мільярдів доларів. Необхідно створити повний реєстр культурних цінностей, захоплених російськими окупантами в нашій країні. Це полегшить процес пошуку цих артефактів і творів мистецтва і повернення їх законному власнику: державі Україна.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ