«Просимо у агробізнесу: дайте нам трохи часу»

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 299

Українським фермерам, які прагнуть якнайшвидше очистити свої землі та почати працювати на них, потрібно проявити терпіння та в жодному разі не намагатися розмінувати землі власноруч. На цьому наголосив  Ігор Безкаравайний, координатор напрямку розмінування в Міністерстві економіки, заступник Міністра економіки.

«Надійшла інформація про трагічний випадок на Херсонщині. Місцевий фермер за допомогою найманих працівників намагався розмінувати своє поле. Результат – підрив. Загинула людина. Вкотре звертаємося до аграріїв: процесом розмінування мають займатися виключно сертифіковані оператори та професійні сапери. Ми розуміємо фермерів, які хочуть якнайшвидше відновити свою діяльність, але наголошуємо, що потрібно користуватися послугами виключно фахівців – це мінімізує ризики і збереже життя людей», - повідомив посадовець.
 

За його словами, за програмою пріоритетного розмінування земель сільгосппризначення обстежено понад 200 тис. га земель, з яких понад 120 тисяч га фермери вже використовують. Розпочато процес створення ринку послуг з розмінування. Міністерство економіки працює над спрощенням процедури отримання сертифікації для нових операторів ринку.
 

«Ми працюємо 24/7 для того, щоб запустити процеси, які пришвидшать розмінування земель. На початку року у нас було в урядових інституціях біля 2 тисяч піротехніків. До кінця року буде 6 тисяч. Ми в рази збільшуємо кількість машин для розмінування. На сьогодні маємо вже 16 сертифікованих операторів, 29 – в процесі сертифікації, 40 – готуються до сертифікації. Реалізовано пілотний проект з закупівлі послуг з розмінування, а в бюджеті на наступний рік на компенсацію аграріям, які купуватимуть такі послуги, закладено 2 млрд грн. Єдине, що ми просимо у людей, у агробізнесу: дайте нам трохи часу», - зазначив Ігор Безкаравайний.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ