Від розгерметизації нафтопроводу в Івано-Франківщині постраждали люди, земля, річки

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2023 205
Від розгерметизації нафтопроводу в Івано-Франківщині постраждали люди, земля, річки

Внаслідок розгерметизації нафтопроводу 30 вересня у Івано-Франківщині постраждало 9 осіб, з яких 5 госпіталізовано, з них - 2 дітей. Значна частина нафтопродуктів потрапила на землю, що спричинило пожежу, і у річки Стримба і Ворона.
За повідомленням Дністровського БУВР, фахівці лабораторії моніторингу вод Західного регіону 02.10.2023 здійснили відбір проб в зоні кризової ситуації, в результаті чого визначили  вміст у воді нафтопродуктів, синтетичних поверхнево-активних речовин та показник хімічного споживання кисню. У порівнянні з дослідженням проби води, відібраної 30 вересня, встановлено зменшення концентрації нафтопродуктів з 7,7 мг/дм3 до 3,2 мг/дм3 в р. Стримба. Це  у 10,6 раза перевищує встановлені гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних і господарсько-побутових потреб населення та у 64 рази вище гранично допустимих концентрацій для води рибогосподарських водойм.

Наразі у річці Ворона нафтопродуктів не виявлено. Показники хімічного споживання кисню та вмісту синтетичних поверхнево-активних речовин в обох річках не перевищують граничнодопустимі концентрації. Спостереження за водою в річках триватимуть.

ДСНС України

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ