ПУТІН НЕ ПЕРЕСТАЄ ЛЯКАТИ ЯДЕРНОЮ ЗБРОЄЮ

За матеріалами інтернет-видань 01.08.2023 332

Посол у Німеччині про ядерні погрози рф: путін готовий до всього

ВІВТОРОК, 1 СЕРПНЯ 2023:

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв заявив, що Київ має бути готовий до будь-якого розвитку подій, коли йдеться про ядерні погрози рф.

Про це він сказав в інтерв'ю Die Rheinische Post, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи можливість застосування ядерної зброї росією, Макеєв наголосив: дії путіна засвідчили, що він "готовий до всього" і "від нього можна очікувати все".

"Ми, українці, повинні бути готові до будь-якого розвитку подій", – зазначив посол.

Також, на його думку, "росії потрібно завдати поразки", адже в іншому випадку "миру не буде", хоча рф могла б швидко закінчити війну, вивівши свої війська з території України.

"Але росія цього не хоче, тому нам потрібна підтримка", – зауважив Макеєв.

У неділю у своєму Telegram-каналі заступник голови ради безпеки росії дмитрій медведєв злякався контрнаступу України та написав: "Якщо уявити собі, що наступ укробандерівців за підтримки НАТО вдався і вони відторгнули частину нашої землі, то нам довелося б у силу правил указу президента Росії від 02.06.2020 піти на використання ядерної зброї". "Іншого виходу просто не залишиться", – додав він.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну москва час від часу вдається до ядерних погроз. Розвідка й лідери західних держав покищо вважають такий сценарій малоймовірним.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ