Рашисти обстріляли чотири ОТГ Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 22.05.2022 1914
Росія застосувала касетні боєприпаси у Вугледарі та Харкові - ООН
На фото: касетні боєприпаси, застосування яких заборонене ще із 2008 року.
Про ситуацію на Криворізькому напрямку повідомив учора ввечері на брифінгу начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.
ГОЛОВНЕ :
- Ситуація на нашому напрямку залишається стабільно напруженою, але знаходиться під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації.
- Сьогодні орків продовжили обстріли по всій лінії зіткнення. Відбулися обстріли в районі Нововоронцовської, Високопольської, Кочубеєвської та Апостолівської громад. Ворог продовжує масово застосовувати, в тому числі заборонені Женевською конвенцією касетні боєприпаси "Градів", "Торнадо" та "Смерчей".
- З початку війни наші піротехніки та сапери ліквідували вже понад 1500 цих варварських боєприпасів. Вони можуть вибухнути вже на землі, через день, хтось через тиждень або місяць, хтось вибухне від зміни температури, хтось реагує на рух.
- Сьогодні в селі Мала Костромка цивільний зібрав 7 таких стрічок, приніс до себе додому, почав розбирати, і вони вибухнули. Літнього чоловіка доставили до лікарні у дуже важкому стані. Тому якщо ви бачите якісь підозрілі предмети, будь ласка, не підходьте до них та не беріть їх Телефонуйте 101 та 102 - поліція та ДСНС знають, що з ними робити. Це дуже небезпечна річ. Уже  шестеро людей загинули.
- Місто живе і працює, вся інфраструктура функціонує. В складних умовах військового стану ми займаємося досить мирними питаннями. Зокрема, триває підготовка до ЗНО. Це надзвичайно важливо для подальшого вступу випускників до університетів. Наразі МОН встановило, що фінальне тестування відбудеться з 18 липня по 10 серпня. І відбудеться він у формі багатопредметного комп'ютерного тесту, до якого увійдуть одразу три предмети. Готуємо пункти перевірки, щоб включити як швидкісний Інтернет, так і укриття на випадок можливої повітряної тривоги. Ми зробимо все, щоб молодь могла вступити до наших навчальних закладів та отримати знання, які допоможуть відновити та розвивати Україну після нашої Перемоги.
Зберігайте терпіння та спокій, дотримуйтесь всіх правил військового стану. Віримо в наші ЗСУ і в нашу перемогу!
Слава Кривбасу і Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ