Розмови про «хороших росіян» небезпечні! - Крістофер Етвуд

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2024 315
Розмови про «хороших росіян» небезпечні! - Крістофер Етвуд
   Розмови про «хороших росіян» серед українців є недоречними, оскільки сучасна російська ідентичність є імперською, переконаний американський дослідник сучасного геноциду в Україні Крістофер Етвуд (на фото).

   Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

   Дискусії про те, чи існують «хороші росіяни», є «визнанням того, що, приймаючи російську ідентичність, ви неминуче увічнюєте певний тип ставлення, який є небезпечним для народів у росії та навколо неї», пояснив він.

   «Реальність, на жаль, така, що сучасна російська ідентичність є імперською. Навіть якщо завтра росія програє війну й виведе з України свої війська, то все одно залишатиметься імперським проєктом», – зазначив дослідник.

   За словами Етвуда, багато народів у росії, якби їм дали «можливість повного суверенітету без помсти з боку Кремля, прийняли б його».

   На його думку, «росіяни мали б фундаментально відкидати сучасний політичний стан росії, сучасну ідею росії та сучасні кордони росії».

   «Мені важко відійти від уявлення того, що ця війна ведеться росією і російськістю. Тому що сучасна росія потребує цієї російської імперської ідентичності. російський колоніалізм ніколи не вмирав, російська імперія ніколи не розпадалася. Я вважаю, що, зрештою, ця війна ведеться від імені кожної окремої людини, яка приймає будь-який елемент чи будь-який аспект російської ідентичності», – наголосив дослідник.

   На його переконання, необхідно думати над тим, що «можемо зробити ми, аби майбутнє російського політичного проєкту і концепції росії було позбавлене колоніального підтексту».

Читайте також: Крістофер Етвуд, експерт, дослідник російського геноциду в Україні

   Раніше колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляла, що «хороші росіяни» є пропагандистською зброєю ворога, адже коли вони є, то в росії «режим вже не такий ніби й авторитарний», що шкодить подальшому запровадженню санкцій проти країни-агресора.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ