«Розумний город. Мікрозелень»: діти навчаються агрономії та підприємництву

За матеріалами інтернет-видань 31.01.2024 329
«Розумний город. Мікрозелень»: діти навчаються агрономії та підприємництву

Цього року соціально-освітній проєкт "Розумний город" масштабується і переходить на всеукраїнський рівень. Започаткований Контінентал Фармерз Груп, проєкт навчає дітей агрономії та основ підприємництва. Він запроваджений у двох форматах: вирощування овочів у відкритому ґрунті в сільській місцевості та мікрозелені — у міських школах.

До нового п’ятого сезону  "Розумного городу" долучилося сім шкіл зі Львова, Тернополя, Вінниці, Кривого Рогу та Умані.
Цього разу в проєкті завдання для  школярів - навчитися вирощувати мікрозелень, яку можна реалізовувати місцевим рестораціям. Згодом отримані кошти спрямовувати на підтримку ЗСУ.
За умовами проєкту "Контінентал" забезпечує насінням, стелажами з автоматичним поливом та освітленням для вирощування мікрогріну. Діти самостійно контролюють усі процеси, пізнаючи таким чином основи економіки й соціально-відповідального підприємництва.
Учасників, які вирощують культури на відкритому ґрунті, цьогоріч також стане більше: уже приєдналося понад дві сотні дітей із Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Вони роститимуть червоний буряк, моркву, капусту, цибулю, гарбузи, кавуни й дині, солодкі та гострі перці, помідори й арахіс.

Примітно, що вже другий сезон поспіль учасники «Розумного городу» передають вирощене на своїх ділянках для переробки на сухі борщі та поживні смаколики для захисників.
До того ж, цього року з урожаю буряку готуватимуть і новий продукт — овочеві чипси. Зазначимо, торік з урожаю, який виростили школярі, приготували та передали понад 2 тисячі порцій сухого борщу, 500 пачок чаю з лікарських трав, понад тисячу упаковок гарбузових цукатів і таку ж кількість порцій горіхово-медових перекусів.
У цьому сезоні організатори налаштовані ще й на навчання дітей. Вони пропонують учасникам, крім здобуття агрономічних навичок та знань, прослухати лекції з економіки, підприємництва та менеджменту.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ