Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Сенат США повторно голосуватиме за допомогу Україні, - Маркарова

За матеріалами інтернет-видань 07.12.2023 325
 
При необхідних для прийняття рішення 60 голосах, за початок роботи над законопроектом проголосували 49 сенаторів.

pravda.com.ua

   Рішення Сенату не підтримати законопроект про пакет міжнародної допомоги не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом.

Про це посол України в США Оксана Маркарова написала у Facebook.

 

   США нестимуть відповідальність за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу – Єллен Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Штати будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу. 6 грудня 2023, 08:32

   «Як ми і прогнозували Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги. Сьогодні 51 сенаторів (49 республіканців, 1 незалежний (Б.Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Ч.Шумер, який голосував останнім, коли результат був зрозумілий) проголосували проти припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги, оприлюднений напередодні, який включав Україну, Ізраїль, Тайвань та держави індо-тихоокеанського регіону», - наголосила посол.

   Згідно з її словами, за необхіухвалення рішення 60 голосах, за початок роботи над законопроектом проголосували 49 сенаторів (47 демократів та 2 незалежних).

   Маркарова зазначила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту голосування найближчим часом. Представники Республіканської партії, які наперед анонсували негативне голосування по міжнародній допомозі, раніше заявляли, що не можуть підтримати законопроект, в якому не буде питання південного кордону США та змін в міграційній політиці.

   Також зазначається, що українські дипломати продовжують активну роботу і сподіваються, що що ще до Різдва Конгрес США підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік.

   Нагадаємо, законопроект про виділення великого пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті США.

   "Слово і діло".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"