СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР МВС ЗЛОВМИСНО СТВОРЮВАВ ШТУЧНІ ЧЕРГИ КЛІЄНТІВ

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 310

Аби брати гроші за талони ніби як з-під поли

Сьогодні

У Кам'янському на Дніпропетровщині викрили працівників сервісцентру МВС, які робили штучний ажіотаж в електронній черзі, аби їхні знайомі продавав талони "по блату"

Новости Днепра про У Кам'янському співробітники сервісцентру МВС робили штучні черги, аби брати гроші за талони: деталі схеми

 

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони східного регіону.

В одному із сервісних центрів МВС Кам’янського, де містяни можуть отримати послуги з реєстрації своїх автомобілів, створювали штучні електронні черги. Через це люди були вимушені купляти талони через посередників, аби потрапити на прийом. 

Викрили власне двох працівниць Територіального сервісного центру МВС України міста Кам’янське та двох їх знайомих, які діяли у складі організованої групи.

У листопаді минулого року житель Кам’янського запропонував працівникам сервісного центру МВС схему, завдяки якій вони б отримували додаткові кошти.

Слідством встановлено, що на початку листопада 2023 року мешканець м. Кам’янське вирішив організувати злочинну групу з метою вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за адміністративні послуги, які надавались Територіальним сервісним центром, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Шляхом маніпуляцій із реєстрацією в системі керування чергою, вони створювали штучний дефіцит талонів. Після чого громадяни вимушені були звертатись до підозрюваних як до "посередників" та давати їм “на лапу”, аби зареєструвати своє авто і отримати талон електронної черги.

Держслужбовицям центру інкримінують одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене повторно організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідство триває. Наразі вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу, а також перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ