Ще раз про наслідки ракетного удару по Дніпру сьогодні 2 квітня

За матеріалами інтернет-видань 02.04.2024 449

Внаслідок ракетного удару по Дніпру пошкоджені два заклади освіти: що відбувається на місці події

2 квітня війська РФ поцілили по Дніпру, пошкоджений навчальний заклад. Внаслідок ракетної атаки поранені 13 людей, повідомляє очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Що відбувається на місці влучання – читайте у матеріалі Суспільного.

Місцева жителька Зоя каже, у момент вибуху стояла на балконі.

"Годувала пташок і раптово бабахнуло. Все скло і всі рами перетрясло. Два підряд вибухи були. Настільки сильно, що все дрижало", – розповіла жінка.

Місцевий житель Антон Коль – паралімпієць, каже тренується у закладі, який було пошкоджено.

"Перебував на прогулянці з дитиною біля свого дому і, нажаль, так сталося що почули вибухи. Всі живі-здорові. Пошкоджено моє майно, будівля, в якій живу. Повилітали вікна. Пошкоджено заклад в якому я тренуюсь кожного дня, плаваю, готуюсь до змагань. Дитина моя не злякалась. Трохи оглушило, але зараз все нормально", – каже він.

Жителька Дніпра Валентина почула вибухи на вулиці.

"Я перед під'їздом була і дуже сильні вибухи, хвиля сильна двічі. На лавочці сиділа. А куди бігти? У нас вдома все нормально, а от через дорогу з вікон повилітало все", – каже вона.

Тетяна живе на п'ятому поверсі багатоквартирного будинку, що розташований поруч з місцем влучання. За її словами в момент вибуху у квартирі перебувала її дитина.

"Дитина була сама вдома, якраз збиралась виходити з дому і чоловік мав забрати. Я якраз бахнуло, він, звичайно перелякався. Чоловік заїхав у двір на машині, а якби став на стоянку — може і машина б наша постраждала", — сказала вона.

Тимур на момент вибуху був на занятті у басейні.

"Полетіли всі вікна, все скло, повністю полетіло на нас. Ми ледве встигли вибігти звідти. Там всі двері виламані. Актова зала зруйнована. Є поранені, жінки з кухні бачив поранена. Обличчя в крові, дівчина з порізом на брові", – каже він.

Керівник спортивного закладу розповів, внаслідок удару зруйнована частина будівлі, актова зала, їдальня, дитячі кімнати, адміністративні приміщення.

"У нас з цим дуже суворо все і ми завжди на це робимо досить великий акцент. Діти завжди під час повітряної тривоги максимально швидко покидають приміщення, закінчують навчально-тренувальний процес і йдуть в укриття. Четверо дітей поранених якраз бігли до укриття. Вилетіло скло і у декількох легкі подряпини. Діти злякалися, але приїхали психологи з ними поспілкувалися", – зазначив він.

Внаслідок удару пошкоджені два навчальні заклади.

"На зараз працівниками ДСНС, поліцією, комунальними службами проводиться обстеження будівель, після чого буде прийматися рішення по їх відбудові", – повідомив в.о. заступника голови Дніпропетровської військової адміністрації Андрій Кульбач.

Також, як повідомив начальник оргвідділу департаменту з питань самоорганізації населення міськради Владислав Макарець, наразі відомо і про пошкодження семи будинків.

"Зараз відомо про пошкодження семи багатоквартирних будинків. В деяких вибуховою хвилею було пошкоджено п'ять вікон, в деяких будинках — близько 50. Зараз всі мешканці, які постраждали в будинках ОСББ, ЖБК мають зв'язатися з головами управління. Ми відправили дефектувальників для проведення попередніх замірів, також вони мають піднятися на дахи й перевірити наявність пошкоджень", — сказав він.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що внаслідок атаки рф на Дніпро пошкоджені підприємство, дитячий садочок, школи та будинки, що розташовані поруч.

Голова адміністрації Шевченківського району Дніпровської міської ради Олег Дюдкін зазначив, що люди, чиї оселі пошкоджені внаслідок атаки, можуть подати документи на допомогу.

"Хочу звернутися до жителів Шевченківського району. Після проведення усіх слідчих дій ви повинні звернутися до адміністрації Шевченківського району за адресою: Михайла Грушевського, 70, або до нашого пересувного пункту, який буде розгорнуто 3 квітня у ДК "Шинник", з 10 до 19-ої години. Вам потрібно подати документи, адмінстрація вийде, проведе обстеження помешкань, зафіксує пошкодження, зробить відповідні акти", – повідомив він.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ